May the Open Source be With You

30 april 2016, van 12:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Tilburg Centrum, Digilab

Kosten: gratis

Nederlands eerste Open Source Event in een Bibliotheek. Muziek maken met de Raspberry Pi. Robotvoetbal met MakeBlocks. Digitale Zelfverdediging. Dit zijn de hoofd-ingrediƫnten van het Open Source Event in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Op zaterdag 30 april van 12.00 tot 17.00 uur kan je zien, doen, meemaken en leren over Open Source. Kom kennis maken met de wondere wereld van het belangeloos delen!

Open Source betekent: Open Bron. Vrij verkrijgbaar. Er bestaan softwareprogramma's, Ebooks, muziek, cursussen en beeldmaterialen die vrij beschikbaar worden gesteld. Kosteloos, veilig en legaal om te downloaden en gebruiken door iedereen. Een aantal grote bekenden uit de Open Source Community's presenteert op 30 april hoe je met Open Source je voordeel kunt doen. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.

In het Digilab van de Bibliotheek Tilburg Centrum kun je iedere dag komen kennismaken met nieuwe media en nieuwe technieken. Open source is een belangrijk thema in het Digilab. Iedere zaterdag kun je naar de Digilab Open Source Space komen, waar de Linux Education Foundation je kennis laat maken met Linux en open source principes.

Vanwege de te verwachte drukte raden we aan om voor de workshop Digitale Zelfverdediging een plek te reserveren via opensourcespace@bibliotheekmb.nl. Kijk voor het complete programma op www.linuxeducatie.nl.