Beter & Handiger

Klik & Tik

Voor iedereen die geen kaas heeft gegeten van computers en al surfend op internet verdwaalt, is er Klik & Tik. We maken je graag wegwijs met het gebruiksvriendelijke oefenprogramma. Je bent van harte welkom.

  • Woensdag van 13.30 tot 15.30 uur, in het Digilab van de Bibliotheek Tilburg Centrum. 
  • Woensdag van 10.00 tot 11.00 uur, in Wijkcentrum 't Sant.

Digisterker

De overheid vraagt je steeds vaker zaken te regelen via internet. Zoals een afspraak maken bij de gemeente, of huurtoeslag aanvragen. Als je daar moeite mee hebt, kan de training van Digisterker je helpen. 

Taalhuis

Om beter te worden in Nederlands kun je naar het Taalhuis. Ook voor basisvaardigheden als rekenen en computeren kun je er terecht. Verder vind je er makkelijke (les)boeken en oefenprogramma's.

Er zijn Taalhuizen in de Bibliotheken 't Sant, Waalwijk en Wagnerplein. En als je specifieke vragen hebt: wekelijks zijn er spreekuren. 

  • Dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur, in de Bibliotheek Wagnerplein.
  • Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur, in de Bibliotheek 't Sant.
  • Donderdag van 14.00 tot 17.00 uur, in de Bibliotheek Waalwijk.

Schrijfateliers

Schrijf je graag en wil je wel eens feedback op je werk? Dan is het Schrijfatelier misschien iets voor jou. In het Schrijfatelier werk je aan een kort verhaal, gedicht of, pak 'm beet, een complete biografie.

Alle genres zijn mogelijk. Het doel is elkaar enthousiast te maken en vooruit te helpen.

Taalkit Dutch

Taalkit Dutch

Iemand je taal leren, is iemand geruststellen. Download hieronder de lesmaterialen van de Taalkit Dutch en help vluchtelingen met Nederlands leren.