• Alles Kids! Bekijk details

14 maart 2017

Vandaag vindt in Assen het Nationale Bibliotheekcongres 2017 plaats. Dit jaar is het thema "Alles kids!" en draait het hele congresprogramma om kinderen en jongeren. Ook collega's van de Bibliotheek Midden-Brabant verzorgen een aantal inspiratiesessies, waarin ze vakgenoten vertellen over vier succesvolle projecten binnen de Bibliotheek Midden-Brabant: Liefde & Leven, het Young Adult Event, Programmeren & Mediawijsheid en het Taallab.

Bekijk details van Alles Kids!

• Deel je oranjeverhaal of -verzameling Bekijk details

8 maart 2017

Heb jij een fascinatie voor de koninklijke familie? Heb je een hele bijzondere herinnering aan een eerdere Konings- of Koninginnedag? Of verzamel je alles van het koningshuis? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk details van Deel je oranjeverhaal of -verzameling

• Jouw foto's op Wikipedia? Bekijk details

7 maart 2017

In het kader van het project ‘Ontdek de Spoorzone’ organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant een bijzonder fotoproject, bestaande uit twee onderdelen.

Bekijk details van Jouw foto's op Wikipedia?

• Lezing door slaapprofessor Ton Coenen Bekijk details

2 maart 2017

Ton Coenen (Radboud Universiteit) is slaapprofessor en schreef het boek ‘Het slapende brein’ over dit onderwerp. Hij zal vertellen over de functie van slaap en over de mogelijke gevolgen van langdurige slechte nachtrust. Wat gebeurt er in je lijf als je slaapt en als je juist slaap te kort komt? En ben jij lid van de Bibliotheek? Dan krijg jij voordeel met je biebpas!

Bekijk details van Lezing door slaapprofessor Ton Coenen

• Verkiezingen & armoede: Ralf Embrechts tipt Bekijk details

23 februari 2017

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen vraagt de Bibliotheek Wagnerplein extra aandacht voor de armoedeproblematiek in Tilburg-Noord. Ralf Embrechts, directeur van MOM Tilburg en voorzitter van Quiet 500, dook op ons verzoek in de collectie van de Bibliotheek.

Bekijk details van Verkiezingen & armoede: Ralf Embrechts tipt

• Dubbel-expositie 'Gevonden voorwerpen' Bekijk details

22 februari 2017

Veel kunstenaars laten zich inspireren door gevonden voorwerpen en oude foto’s en tijdschriften. Maar wat gebeurt er met een beeld als je dit in een andere context plaatst? Wat zegt een collectie over verzamelen? Wat bewaren we en wat gooien we weg? Vier in Brabant werkende kunstenaars geven het antwoord in de dubbel-expositie 'Gevonden voorwerpen', van 12 maart tot en met 30 april te zien op twee locaties: bij de Bibliotheek Tilburg Centrum en bkkc | brabants kenniscentrum kunst en cultuur.

Bekijk details van Dubbel-expositie 'Gevonden voorwerpen'

• Het Grote Carnaval Overlevingspakket Bekijk details

13 februari 2017

Nog even en dan barst het Carnaval weer los. Speciaal voor iedereen die liever een boek leest of een film kijkt tijdens deze dagen, hebben onze collectioneurs een lijst met tips samengesteld. Soms met een kleine knipoog naar Carnaval maar er zitten ook titels tussen waarmee je het feestgedruis zeker weten buiten kunt sluiten. Dus of je het nou viert of niet; hier een leuke lijst speciaal voor Carnaval!

Bekijk details van Het Grote Carnaval Overlevingspakket

• Proef de cultuur van... Somalië Bekijk details

6 februari 2017

In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en Bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. In februari staat Somalië centraal.

Bekijk details van Proef de cultuur van... Somalië

• Gratis oefenen voor jouw theorie-examen Bekijk details

6 februari 2017

Wist je dat je in de Bibliotheek gratis online kunt oefenen voor jouw theorie-examen voor auto, bromfiets of motor?

Bekijk details van Gratis oefenen voor jouw theorie-examen

• Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden Bekijk details

6 februari 2017

Op zoek naar (ander) werk? Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken! Tijdens de maandelijkse Walk&Talk kun je ervaringen uitwisselen met andere werkzoekenden. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker op het gebied van succesvol solliciteren. Meedoen aan Walk&Talk is gratis.

Bekijk details van Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden