• (Junior) Stadsdichters dichten voor de koning Bekijk details

24 april 2017

Hoe veelbelovend en veelzijdig het Koningsdagprogramma ook is, het alledaagse Tilburg zullen Willem-Alexander en Máxima donderdag waarschijnlijk niet zien. Stadsdichter Martin Beversluis, vorige maand gekozen Junior Stadsdichter Rozelijn van Gurp en haar voorganger Jim van Bergen schreven daarom speciaal voor Koningsdag het gedicht ‘Hoe Tilburg in elkaar zit’. Vandaag presenteren ze de videoclip: met de Piushaven en fietsers op de Heuvel, maar óók de wildplasser en de reinigingsdienst ’s ochtends...

Bekijk details van (Junior) Stadsdichters dichten voor de koning

• Moordhoek, een programma rond Marietje Kessels Bekijk details

20 april 2017

Ruim honderd jaar geleden verdween Marietje Kessels. Twee dagen na haar verdwijning werd ze gevonden in de kerk. Vermoord. Een van de oudste ‘cold cases’ die Nederland kent. Wat gebeurde er in 1900 toen Marietje verdween?

Bekijk details van Moordhoek, een programma rond Marietje Kessels

• App Pressreader vernieuwd Bekijk details

13 april 2017

Als bieblid kun je gratis online kranten en magazines lezen via Pressreader. Pressreader heeft de app voor IOS en Android vernieuwd om jouw leeservaring beter te maken.

Bekijk details van App Pressreader vernieuwd

• Stickerboek Wortels van Oranje Bekijk details

11 april 2017

Om warm te draaien voor Koningsdag ontvingen alle basisschoolleerlingen uit Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout gisteren het stickerboek "Op zoek naar de Wortels van Oranje". Komende weken kunnen kinderen op jacht door de stad om alle 20 stickers te verzamelen die het boek compleet maken. Ook bij al onze Tilburgse vestigingen ontvang je stickers als je een boek komt lenen. Kom dus snel op bezoek met je stickerboek én biebpasje – of word meteen even lid!

Bekijk details van Stickerboek Wortels van Oranje

• Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden Bekijk details

30 maart 2017

Op zoek naar (ander) werk? Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken! Tijdens de maandelijkse Walk&Talk kun je ervaringen uitwisselen met andere werkzoekenden. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker op het gebied van succesvol solliciteren. Meedoen aan Walk&Talk is gratis.

Bekijk details van Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden

• Alles Kids! Bekijk details

14 maart 2017

Vandaag vindt in Assen het Nationale Bibliotheekcongres 2017 plaats. Dit jaar is het thema "Alles kids!" en draait het hele congresprogramma om kinderen en jongeren. Ook collega's van de Bibliotheek Midden-Brabant verzorgen een aantal inspiratiesessies, waarin ze vakgenoten vertellen over vier succesvolle projecten binnen de Bibliotheek Midden-Brabant: Liefde & Leven, het Young Adult Event, Programmeren & Mediawijsheid en het Taallab.

Bekijk details van Alles Kids!

• Deel je oranjeverhaal of -verzameling Bekijk details

8 maart 2017

Heb jij een fascinatie voor de koninklijke familie? Heb je een hele bijzondere herinnering aan een eerdere Konings- of Koninginnedag? Of verzamel je alles van het koningshuis? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk details van Deel je oranjeverhaal of -verzameling

• Jouw foto's op Wikipedia? Bekijk details

7 maart 2017

In het kader van het project ‘Ontdek de Spoorzone’ organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant een bijzonder fotoproject, bestaande uit twee onderdelen.

Bekijk details van Jouw foto's op Wikipedia?

• Lezing door slaapprofessor Ton Coenen Bekijk details

2 maart 2017

Ton Coenen (Radboud Universiteit) is slaapprofessor en schreef het boek ‘Het slapende brein’ over dit onderwerp. Hij zal vertellen over de functie van slaap en over de mogelijke gevolgen van langdurige slechte nachtrust. Wat gebeurt er in je lijf als je slaapt en als je juist slaap te kort komt? En ben jij lid van de Bibliotheek? Dan krijg jij voordeel met je biebpas!

Bekijk details van Lezing door slaapprofessor Ton Coenen

• Verkiezingen & armoede: Ralf Embrechts tipt Bekijk details

23 februari 2017

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen vraagt de Bibliotheek Wagnerplein extra aandacht voor de armoedeproblematiek in Tilburg-Noord. Ralf Embrechts, directeur van MOM Tilburg en voorzitter van Quiet 500, dook op ons verzoek in de collectie van de Bibliotheek.

Bekijk details van Verkiezingen & armoede: Ralf Embrechts tipt