• Verkiezingen & armoede: Ralf Embrechts tipt Bekijk details

23 februari 2017

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen vraagt de Bibliotheek Wagnerplein extra aandacht voor de armoedeproblematiek in Tilburg-Noord. Ralf Embrechts, directeur van MOM Tilburg en voorzitter van Quiet 500, dook op ons verzoek in de collectie van de Bibliotheek.

Bekijk details van Verkiezingen & armoede: Ralf Embrechts tipt

• Het Grote Carnaval Overlevingspakket Bekijk details

13 februari 2017

Nog even en dan barst het Carnaval weer los. Speciaal voor iedereen die liever een boek leest of een film kijkt tijdens deze dagen, hebben onze collectioneurs een lijst met tips samengesteld. Soms met een kleine knipoog naar Carnaval maar er zitten ook titels tussen waarmee je het feestgedruis zeker weten buiten kunt sluiten. Dus of je het nou viert of niet; hier een leuke lijst speciaal voor Carnaval!

Bekijk details van Het Grote Carnaval Overlevingspakket

• Proef de cultuur van... Somalië Bekijk details

6 februari 2017

In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en Bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. In februari staat Somalië centraal.

Bekijk details van Proef de cultuur van... Somalië

• Gratis oefenen voor jouw theorie-examen Bekijk details

6 februari 2017

Wist je dat je in de Bibliotheek gratis online kunt oefenen voor jouw theorie-examen voor auto, bromfiets of motor?

Bekijk details van Gratis oefenen voor jouw theorie-examen

• Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden Bekijk details

6 februari 2017

Op zoek naar (ander) werk? Daar kan je soms wel wat hulp bij gebruiken! Tijdens de maandelijkse Walk&Talk kun je ervaringen uitwisselen met andere werkzoekenden. Ook krijg je tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker op het gebied van succesvol solliciteren. Meedoen aan Walk&Talk is gratis.

Bekijk details van Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden

• Openbare bibliotheken: goed nieuws Bekijk details

31 januari 2017

Het was landelijk nieuws vorige week: jongeren weten de bibliotheek weer steeds vaker te vinden en leenden in 2015 2 miljoen keer vaker een boek dan het jaar daarvoor:

Bekijk details van Openbare bibliotheken: goed nieuws

• Textielinformatie voor Midden-Brabant Bekijk details

19 januari 2017

Wist je dat het TextielMuseum een uitgebreide bibliotheek heeft? Daar staan meer dan 20.000 boeken over textielerfgoed, -kunst en -design. Om deze speciale bibliotheek zichtbaarder te maken werken het TextielMuseum en de Bibliotheek Midden-Brabant samen, door de catalogus van het TextielMuseum te integreren in de catalogus van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Bekijk details van Textielinformatie voor Midden-Brabant

• Humor en poëzie: Frank van Pamelen gidst Bekijk details

18 januari 2017

De Tilburgse schrijver, dichter en kleinkunstenaar Frank van Pamelen schrijft naast jeugdboeken en een literaire thriller veel voor radio, televisie en theater – van humoristische beschouwingen tot scherpe satire. Ook zijn gedichten hebben meestal een humoristische onderlaag. Omdat ‘humor’ dit jaar het thema is tijdens de Poëzieweek, hebben we Frank van Pamelen gevraagd om ons te gidsen door alle werken bij dit thema in de collectie in de Bibliotheek. De persoonlijke selectie die hij maakte, geeft...

Bekijk details van Humor en poëzie: Frank van Pamelen gidst

• Winnende stapelgedichten Bekijk details

9 januari 2017

We've got a winner! Nadat Martin Beversluis op 1 januari de aftrap had gedaan met zijn stapelgedicht ‘Achterstallig geluk’, vroegen we jullie om ook mee te stapelen en je mooiste stapelgedicht met ons te delen. Dat leverde mooie inzendingen op.

Bekijk details van Winnende stapelgedichten

• Opening Place to Bieb Koningshaven Bekijk details

3 januari 2017

Vrijdag 6 januari opent de Bibliotheek Midden-Brabant in samenwerking met Wijkcentrum Koningshaven en ContourdeTwern de 'Place to Bieb Koningshaven'.

Bekijk details van Opening Place to Bieb Koningshaven