Textielinformatie voor Midden-Brabant

Gepubliceerd op: 19 januari 2017 13:02

Wist je dat het TextielMuseum een uitgebreide bibliotheek heeft? Daar staan meer dan 20.000 boeken over textielerfgoed, -kunst en -design. Om deze speciale bibliotheek zichtbaarder te maken werken het TextielMuseum en de Bibliotheek Midden-Brabant samen, door de catalogus van het TextielMuseum te integreren in de catalogus van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Zo hebben alle bezoekers van de website van de openbare bibliotheek ook toegang tot de titels van de bibliotheek van het TextielMuseum. De boeken, tijdschriften en andere materialen van het Textielmuseum zijn niet te leen of te reserveren. Ze liggen ter inzage in de bibliotheek van het Textielmuseum.

Meer dan 20.000 titels
Sinds de jaren ’70 is de bibliotheek een vast onderdeel van het TextielMuseum. Ook daarvoor was er een grote collectie boeken, maar sinds de opening is de collectie gegroeid tot meer dan 20.000 titels over kunst, design en erfgoed van textiel in Nederland.

Originele manuscripten
Je vindt er boeken en tijdschriften over nieuwste (textiel)materialen, Nederlandse textielkunstenaars,  internationaal textieldesign, maar ook over handwerk en geschiedenis. Daarnaast bezit de bibliotheek originele manuscripten, bijvoorbeeld van studenten van de Textielschool in Tilburg en Duitsland tussen 1870 en 1970 en stalenboeken van textielfabrieken als Mommers en AaBe.

De bibliotheek van het TextielMuseum is open op dinsdag, woensdag en donderdag. Boeken, tijdschriften en ander materiaal worden niet uitgeleend, maar kunnen ter plekke ingekeken worden. Foto’s maken voor eigen gebruik en fotokopiëren is mogelijk.