Lezing door slaapprofessor Ton Coenen

Gepubliceerd op: 2 maart 2017 10:32

Ton Coenen (Radboud Universiteit) is slaapprofessor en schreef het boek ‘Het slapende brein’ over dit onderwerp. Hij zal vertellen over de functie van slaap en over de mogelijke gevolgen van langdurige slechte nachtrust. Wat gebeurt er in je lijf als je slaapt en als je juist slaap te kort komt? En ben jij lid van de Bibliotheek? Dan krijg jij voordeel met je biebpas!

Science Café Tilburg
Tijdens elk Science Café vertellen prominente wetenschappers in een informele setting meer over hun passie en werk. De interactie met het publiek staat daarbij centraal. Bezoekers kunnen, onder het genot van een hapje en een drankje, vragen stellen, met de wetenschappers in discussie gaan en zo kennis maken met fascinerende wetenschappelijke inzichten. Elke avond wordt omlijst met live muziek.

De kracht van de nacht
Heb jij een beetje lekker geslapen vannacht? Deskundigen beseffen steeds meer hoe essentieel een goede nachtrust is voor ons fysieke en mentale welbevinden. Tijdens onze slaap verwerken we alle indrukken van de dag en ruimt ons lijf de afvalstoffen van onze hersenen op. Helaas blijkt dat zo’n 30 procent van de bevolking niet de benodigde 7 tot 8 uur slaap per nacht haalt.

Ton Coenen (Radboud Universiteit) is slaapprofessor en schreef het boek ‘Het slapende brein’ over dit onderwerp. Dinsdag 21 maart is hij te gast bij het Science Café. Hij zal vertellen over de functie van slaap en over de mogelijke gevolgen van langdurige slechte nachtrust. Wat gebeurt er in je lijf als je slaapt en als je juist slaap te kort komt?

De gespreksleiding is in handen van journalist Ward Deckers. WiWa brengt een toepasselijk openingslied ten gehore. De verdere muzikale aankleding is in handen van Nick Jongejan.

Datum: Dinsdag 21 maart 2017
Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), wees op tijd, want vol=vol
Locatie: De Harmonie (Stationsstraat 26, Tilburg)
Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang.