Proef de cultuur van... Somalië

Gepubliceerd op: 6 februari 2017 16:01

In Tilburg-West wonen mensen met wel 101 verschillende nationaliteiten uit even zoveel culturen. Dat levert een boeiende mix van uiteenlopende tradities, gewoontes, verhalen en films op. Daarom staat regelmatig een andere cultuur centraal in wijkcentrum en Bibliotheek ’t Sant. Onder de noemer ‘Proef de cultuur van…’ maak je een reis door de wereld en duik je dieper in de cultuur van je buurman. In februari staat Somalië centraal.

Een greep uit het programma, dat samen met Somalische vrouwen uit de wijk is opgezet:

Vrijdag 3 februari van 15.00 tot 17.00 uur
Aftrap van de Somalische cultuurmaand met Somalisch volksdansen en Somalische muziek.

Dinsdag 7 februari van 19.00 tot 21.00 uur
Introductie over Somalië in twee korte lezingen, in het Nederlands en het Somalisch. Met een fotoreportage en de gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

Donderdag 9 februari van 8.30 tot 11.00 uur
Ga in dialoog over opvoeden in verschillende culturen. Is dat twee keer zo goed of twee keer zo moeilijk?

Woensdag 15 februari van 15.00 tot 16.00 uur
Tweetalig voorlezen: Somalische verhalen en gedichten.

Donderdag 16 februari van 19.00 tot 21.00 uur
Spelletjesavond: maak kennis met Somalische spelletjes zoals ‘Riyo kadhalis’ en ‘gariir’.

Maandag 20 februari van 14.00 tot 15.00 uur
Vitamine D is belangrijk, informatie door de GGD.

Woensdag 22 februari van 17.00 tot 21.00 uur
Afsluiting van de Somalische maand met een warme maaltijd (17.00 uur) en een film (19.00 uur) over een Somalisch topmodel en voorvechter van vrouwenrechten.

Praktische informatie
De maaltijd en filmavond kosten ieder € 2,50, aanmelden kan tot uiterlijk 17 februari in het wijkcentrum bij Thea Stokkermans of via sant@bibliotheekmb.nl. De andere activiteiten bezoek je gratis, je hoeft je daarvoor niet aan te melden.