Moordhoek, een programma rond Marietje Kessels

Gepubliceerd op: 20 april 2017 16:00

Ruim honderd jaar geleden verdween Marietje Kessels. Twee dagen na haar verdwijning werd ze gevonden in de kerk. Vermoord. Een van de oudste ‘cold cases’ die Nederland kent. Wat gebeurde er in 1900 toen Marietje verdween?

Voorstellingen

Vanaf 11 mei is de voorstelling ‘Moordhoek’ te zien bij Theaters Tilburg. Tilburg, 1900. De elfjarige Marietje Kessels vertrekt van huis om een brief te posten. Een paar dagen later wordt ze dood gevonden op het verwulfsel van de Heilig Hartkerk in de Noordhoek. Ze blijkt verkracht en vermoord. Kerk en politiek houden elkaar het hand boven het hoofd en het gerechtelijke proces rammelt aan alle kanten. Pers, justitie en het volk raken verdeeld in een geloofsstrijd. De dader wordt nooit gevonden.

Tilburg, anno nu. Machtsmisbruik, een gevoel van twijfel en onmacht, het (on)gelijk van geloof: het blijven actuele thema's. Daarom brengt een cast van veertig professionals en (semi-)amateurs, begeleid door een live-orkest, dit historische verhaal in een rauwe thrillermusical.

Programma rondom de voorstelling

Wil je meer weten over Marietje Kessels en haar familiegeschiedenis? Neem dan deel aan het ‘Moordhoek programma’ op 27 mei. De Bibliotheek Tilburg Centrum en Theaters Tilburg organiseren in samenwerking met Stadsgidserij Tilburg een wandeling langs de historische plekken in onze stad die te maken hebben met de geschiedenis van Marietje Kessels. De wandeling eindigt bij Kessels Muziek Instrumenten Museum. En daar horen we meer over de familiegeschiedenis van een van Tilburgs bekendste families.

Boeken- en filmtips rondom Moordhoek

In de Bibliotheek Tilburg Centrum vind je van 11 april tot en met 27 mei een speciale ‘Moordhoek-tafel’ met boeken-en filmtips en een presentatie van enkele muziekinstrumenten van Kessels Muziek Instrumenten Museum.