Opening Dementheek in de Bibliotheek Hilvarenbeek

Gepubliceerd op: 18 mei 2017 07:40

Een herkenbare plek met informatie en verhalen over het thema dementie: dat is de Dementheek. Sinds februari vind je zo’n Dementheek in de Bibliotheek Goirle, op dinsdag 23 mei wordt er ook een geopend in de Bibliotheek Hilvarenbeek door wethouder Bernd Roks samen met een mantelzorger.

Dementheek: informatie en verhalen over dementie

Niet alleen mensen met dementie, maar juist ook mantelzorgers, familie en vrienden van mensen met dementie kunnen hier terecht voor boeken, folders, DVD's, (voorlees)boeken en spelletjes. Ook zijn er speciale koffertjes te leen die mensen mee naar huis kunnen nemen. Dit kan mensen helpen dementie beter te begrijpen of om ze handvatten te geven er in het dagelijks leven beter mee om te kunnen gaan.

Hilvarenbeek dementievriendelijk

Dementie is een ziekte waar steeds vaker mee te maken krijgen. In 2030 zijn er in Hilvarenbeek 400 mensen met dementie. De kans is dan ook groot dat je zelf een keer iemand met dementie treft. Bijvoorbeeld in je familie, bij uw vereniging, in de winkel of in het verkeer. Daarom is het belangrijk om meer te weten over dementie om zo mensen met dementie ‘erbij’ te houden. In Hilvarenbeek vinden wij het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen in de samenleving. Daarom zijn vrijwilligers actief in verschillende werkgroepen om hiervoor activiteiten te ontwikkelen. De Dementheek is daar een voorbeeld van. Zo zorgen we samen voor een dementievriendelijke gemeente.

Opening bijwonen?

Iedereen is van harte welkom om de opening van de Dementheek bij te wonen op dinsdag 23 mei in de Bibliotheek Hilvarenbeek. De officiële opening door wethouder Bernd Roks vindt plaats om 16.00 uur. Daarna leest Michiel van der Sanden voor uit één van de boeken uit de Dementheek en verzorgt het trio H2M ensemble een muzikaal intermezzo.