Rap mee in waterrap-videoclip ‘Spraakwater’

Gepubliceerd op: 12 mei 2017 16:04

Wie op woensdag 17 of zaterdag 20 mei de Bibliotheek Tilburg Centrum bezoekt, loopt het risico middenin een bubble te belanden. In het kader van de 'Week van ons Water' maakt een professionele crew die middagen in de bibliotheek opnames voor de waterrap-videoclip Spraakwater. Ook jij kunt meerappen!

Educatief project Spraakwater

Spraakwater is een educatief project over duurzaamheid en bewustwording omtrent water, verzorgd door de cabarettheatermakers van Oogpunt. Zij bezochten afgelopen maanden ruim dertig Brabantse scholen. Aan de bovenbouwleerlingen gaven ze daar eerst een interactieve cabaretvoorstelling over water, om daarna in rapworkshops met de leerlingen aan de slag te gaan met het maken van hun eigen waterrap-videoclip. De video’s die Tilburgse leerlingen maakten, zijn tijdens de Week van ons Water te zien op de multitouchtafels in de Bibliotheek Tilburg Centrum.

Jouw second of fame

Tijdens de Week van ons Water komt de crew van Oogpunt opnames maken in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Op woensdag 17 mei (13.00 - 17.00 uur) en zaterdag 20 mei (11.00 - 15.00 uur) kun je als bezoeker meedoen aan Spraakwater. De opnames van die middagen worden vervolgens gemixt met de beelden gemaakt op Tilburgse scholen. Zo ontstaat er een nieuwe Spraakwaterclip met Tilburgse leerlingen én bibliotheekbezoekers.

Week van ons Water

De Week van Ons Water vindt plaats van 12 tot 21 mei 2017. Overal in Nederland kun je die week dingen doen en meer te weten komen over water. In Tilburg heeft de gemeente samen met de KennisCloud ook een reeks aan gratis activiteiten georganiseerd. Kijk voor meer informatie hierover op de Facebookpagina Koel Tilburg.