Home

Zomer met de bieb

Deze zomervakantie staat de agenda vol gratis jeugdactiviteiten, in de bieb én online. Doe mee en maak van je zomer een leuk én leerzaam avontuur!

De VakantieBieb

In de vakantie is de VakantieBieb open. Een gratis app boordevol luisterboeken én e-books, voor jong en oud. Voor iedereen, ook als je geen lid bent van de Bieb.

Openingstijden zomer

Vakantieboeken uitkiezen, kinder-programmering, studeren, de krant lezen of een kop koffie drinken: onze bibliotheek-deuren staan weer open voor jou!

Zomer in de bieb

Zien we je snel in de Bibliotheek of bij één van de online activiteiten?

Agenda | Binnenkort in de Bibliotheek of online

 • Rechtwijzer – telefonisch spreekuur

  Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan gratis naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool...

  Van 14:00 tot 16:00

  Telefonisch via telefoonnummer 088 – 787 1580

  wo 15 jul

 • Online workshop: Red de zee! Plastic soep, weg ermee! Deel 1: Hoe schilder je de zee?

  Houd jij ook zo van dieren? Door alle plastic troep in de zee komen er helaas steeds meer dieren in de problemen. We vragen de Gorgels, Superjuffie en Stella en Stinky om hulp om de dieren te redden. In...

  Van 15:30 tot 16:30

  Online

  wo 15 jul

 • Rechtwijzer – telefonisch spreekuur

  Zit je in een lastige situatie thuis of met je werk en wil je weten wat je rechten en plichten zijn? Bel dan gratis naar het telefonisch spreekuur Rechtwijzer. De studenten van de Juridische Hogeschool...

  Van 10:30 tot 12:00

  Telefonisch via telefoonnummer 088 – 787 1580

  vr 17 jul

Bekijk de hele agenda van de Bibliotheek Midden-Brabant

Wat de Bibliotheek biedt

De tijd dat de bieb alleen om boeken gaat is voorbij. Naast al onze activiteiten in de bieb, bieden we ook online programmering aan zoals de KennisMakerijRevue.

Leren met de Bibliotheek

Wil je vaardiger worden in Nederlands? Beter leren werken met de computer of leren hoe je met de digitale overheid omgaat? We helpen je graag vooruit.

Volg een cursus of training

In september hopen we weer te starten met onze cursussen. Tot die tijd kun je als bibliotheeklid een van de 28 gratis online trainingen volgen van Skillstown.

Nieuwe e-books

 • De winnaar staat alleen

  Paulo Coelho

  Een afgewezen Russische miljardair wreekt zich op zijn ex in de Franse badplaats Cannes, waar op dat moment het filmfestival wordt gehouden.

  E-book

  Bekijk details van De winnaar staat alleen

 • Dit is big data

  Steve Lohr

  Als er tegenwoordig een nieuwe hype lijkt te bestaan, dan is het wel `Big Data'. De explosieve groei aan digitale gegevens wordt door marketing managers, multinationals en overheden triomfantelijk binnengehaald als het nieuwe goud. De data-revolutie gaat al onze vragen beantwoorden zelfs nog voordat we ze gesteld hebben. Maar wat is het eigenlijk, Big...

  E-book

  Bekijk details van Dit is big data

 • Gevonden verlangen

  Tara Meijer

  Als de 27-jarige Sofie het dagboek van haar overleden moeder in handen krijgt en leest over de romantische reis die haar ouders lang geleden samen door Italië maakten, neemt ze een besluit. Met haar moeders dagboek als leidraad vliegt ze naar Italië om de reis van haar ouders te herbeleven. Al tijdens haar eerste uitstapje naar de Trevifontein gaat...

  E-book

  Bekijk details van Gevonden verlangen

 • Armand

  Marcel Groenewegen

  Biografie van singer-songwriter Armand (1946-2015).

  E-book

  Bekijk details van Armand

 • Waarom cola duurder is dan melk

  Bas Haring

  Antwoorden op een aantal basale economische vragen, zonder economisch jargon.

  E-book

  Bekijk details van Waarom cola duurder is dan melk

 • Dagboek van een gymnasiast

  Godfried Bomans

  Hoe ver reikt wel onze herinnering? Er zijn menschen die met eenige scherpte nog het beeld bewaard hebben van hun moeder, zooals zij met wijd geopende armen op den grond neerhurkt en hen met oogen en lippen lokt de eerste schrede te zetten op deze booze aarde. Bekoorlijk beeld! En ik betreur het dat mijn eigen herinneringen, althans wat betreft mijn...

  E-book

  Bekijk details van Dagboek van een gymnasiast

 • De goede zoon

  Rob van Essen

  In een toekomstige wereld overdenkt een 60-jarige schrijver zijn leven als hij kort na de dood van zijn moeder door een oud-collega wordt meegevoerd op een geheimzinnige reis.

  E-book

  Bekijk details van De goede zoon

Bekijk meer e-books

Aan de slag bij de Bibliotheek

Wil jij graag de wereld van mensen groter maken? Kom dan werken bij de Bibliotheek! Op dit moment staan er geen vacatures open. We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers.