Home

Opening 'Zidebieb'

Kom jij ook naar een van de leuke activiteiten tijdens de feestelijke opening WIJ-dienstencentrum Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle? 

Je leert het bij de bieb

Heb jij goede voornemens voor 2020? Zin om je op iets nieuws te storten, of een oude hobby weer op te pakken? De Bibliotheek helpt je op weg!

Nationale Voorleesdagen

Kom met je baby, peuter of kleuter lekker mopperen in de bieb: dat mag tijdens de Nationale Voorleesdagen. Prentenboek Moppereend staat centraal.

Agenda

 • Taalhuisspreekuur Spijkerbeemden

  Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

  Van 09:00 tot 12:00

  Wijkcentrum Spijkerbeemden (Don Sartostraat 4 in Tilburg)

  di 28 jan

 • Taalhuisspreekuur Oisterwijk

  Wil je beter Nederlands leren lezen of schrijven? Of wil je misschien beter leren rekenen of met de computer omgaan? Dan is het Taalhuisspreekuur iets voor jou.

  Van 09:00 tot 12:00

  de Bibliotheek Oisterwijk

  di 28 jan

 • Voorleesontbijt Oisterwijk 28 januari

  In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Oisterwijk op dinsdag 28 januari een voorleesontbijt voor kinderen van 0-4 jaar.

  Van 09:30 tot 11:00

  de Bibliotheek Oisterwijk

  di 28 jan

Bekijk de hele agenda

Cursussen

Het cursusaanbod van de Bibliotheek Midden-Brabant is heel divers. Zo kun je leren een Wordpress website te maken, of kun je een cursus Spaans volgen. Het aanbod is onderverdeeld in rubrieken: Creatieve cursussen, Culturele cursussen, Cursussen in digitale vaardigheden, Lifestyle-cursussen en Taalcursussen

Collectie

De Bibliotheek Midden-Brabant heeft ruim 140.000 titels in haar collectie. Onze collectioneurs houden de collectie up-to-date en gevarieerd.

Ook vragen we geregeld beroemdheden en deskundigen om gastcollecties samen te stellen rond actuele thema's. 

Digilab

Iedereen kan in de Bibliotheek LocHal vrij experimenteren met nieuwe media en de modernste hard- en software. Het Digilab is er voor voorlopers, maar juist ook voor digibeten.

Kom foto's en video's bewerken, een eigen game maken, of print iets in 3D!

Nieuws

 • ‘ZideBieb’: feestelijke opening WIJ-dienstencentrum Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle

  Na een verbouwing én verhuizing openen op zaterdag 1 februari de (nieuwe) deuren van WIJ-dienstencentrum Zidewinde en de Bibliotheek Sprang-Capelle. De officiële openingshandeling wordt zaterdagochtend...

  20 januari 2020

  Bekijk details van ‘ZideBieb’: feestelijke opening WIJ-dienstencentrum Zidewinde en Bibliotheek Sprang-Capelle

 • Winnaar ontwerp LocHaltasje bekend

  In december deden we een oproep om hét ontwerp voor het LocHaltasje te bedenken in kader van het 1-jarig bestaan. We hebben een boel mooie ontwerpen binnen gekregen, maar het meest onder de indruk was...

  14 januari 2020

  Bekijk details van Winnaar ontwerp LocHaltasje bekend

 • 1 jaar LocHal

  De LocHal is 1 jaar open! Vier dit feest samen met ons tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 januari. Lees snel verder om erachter te komen welke leuke activiteiten de LocHal in petto heeft.

  7 januari 2020

  Bekijk details van 1 jaar LocHal

Bekijk al het nieuws van de Bibliotheek Midden-Brabant