Home

De week van dementie

Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Ook in de bieb hebben we extra aandacht voor het thema. Zo kun je op tv of online kijken naar ZilverBrein, een live-talkshow over dementie.

De Dag van Werken en Leren

Ontdek tijdens lezingen en workshops dat een Leven Lang Leren belangrijk en leuk is. Corona heeft een grote weerslag op werk en de arbeidsmarkt. Het wordt alleen maar belangrijker om te blijven leren.

Leestip van Esther!

Voor alle kinderen die met dementie te maken krijgen in hun omgeving, heeft onze collectioneur Esther een mooie leestip: ‘Opa Vlucht’ van David Walliams. “Ontzettend grappig, maar ook ontroerend verhaal.”

Agenda | Binnenkort in de Bibliotheek of online

 • Children for the Future

  Heb jij het in je om mee te praten over jouw toekomst in de anderhalve meter samenleving? Ben jij vindingrijk en zeg jij waar het op staat? Vind je dat dingen anders moeten in Nederland en wil je daarbij...

  Van 10:30 tot 12:30

  FutureLab (Bibliotheek LocHal)

  zo 27 sep

 • GameLab tijdens de Dutch Game Marathon

  Maak kennis met het GameLab Gaming, gamedesign en game voorlichting: daar zet het GameLab zich voor in. Op zondag 27 september, tijdens de Dutch Game Marathon voor het goede doel, in Ontdekstation013,...

  Van 11:00 tot 17:00

  Ontdekstation013

  zo 27 sep

 • De Ruimtevaartschool

  De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich...

  Van 12:00 tot 14:00

  FutureLab (Bibliotheek LocHal)

  zo 27 sep

Bekijk de hele agenda van de Bibliotheek Midden-Brabant

Ontwikkel je talent

"Ik ben leergierig en continu bezig om een betere versie van mezelf te worden."
Daphne (27) volgde de cursus NLP. Wil jij net als Daphne je blijven ontwikkelen? Volg dan een cursus bij de Bibliotheek.

Word digitaal handiger

Liesbeth (81) "Doordat ik nu meer kan op de computer kan ik ook meer deelnemen aan de maatschappij. Er is een wereld voor me opengegaan."

Voor in de klas

We helpen onderwijsprofessionals bij het bedenken van leuke activiteiten voor in de klas. Zo organiseerden we voorafgaand aan de Kinderboekenweek een inspiratie-avond. Ook op zoek naar nieuwe ideeën?

Nieuwe e-books

 • De winnaar staat alleen

  Paulo Coelho

  Een afgewezen Russische miljardair wreekt zich op zijn ex in de Franse badplaats Cannes, waar op dat moment het filmfestival wordt gehouden.

  E-book

  Bekijk details van De winnaar staat alleen

 • Dit is big data

  Steve Lohr

  Als er tegenwoordig een nieuwe hype lijkt te bestaan, dan is het wel `Big Data'. De explosieve groei aan digitale gegevens wordt door marketing managers, multinationals en overheden triomfantelijk binnengehaald als het nieuwe goud. De data-revolutie gaat al onze vragen beantwoorden zelfs nog voordat we ze gesteld hebben. Maar wat is het eigenlijk, Big...

  E-book

  Bekijk details van Dit is big data

 • Gevonden verlangen

  Tara Meijer

  Als de 27-jarige Sofie het dagboek van haar overleden moeder in handen krijgt en leest over de romantische reis die haar ouders lang geleden samen door Italië maakten, neemt ze een besluit. Met haar moeders dagboek als leidraad vliegt ze naar Italië om de reis van haar ouders te herbeleven. Al tijdens haar eerste uitstapje naar de Trevifontein gaat...

  E-book

  Bekijk details van Gevonden verlangen

 • Armand

  Marcel Groenewegen

  Biografie van singer-songwriter Armand (1946-2015).

  E-book

  Bekijk details van Armand

 • Waarom cola duurder is dan melk

  Bas Haring

  Antwoorden op een aantal basale economische vragen, zonder economisch jargon.

  E-book

  Bekijk details van Waarom cola duurder is dan melk

 • Dagboek van een gymnasiast

  Godfried Bomans

  Hoe ver reikt wel onze herinnering? Er zijn menschen die met eenige scherpte nog het beeld bewaard hebben van hun moeder, zooals zij met wijd geopende armen op den grond neerhurkt en hen met oogen en lippen lokt de eerste schrede te zetten op deze booze aarde. Bekoorlijk beeld! En ik betreur het dat mijn eigen herinneringen, althans wat betreft mijn...

  E-book

  Bekijk details van Dagboek van een gymnasiast

 • De goede zoon

  Rob van Essen

  In een toekomstige wereld overdenkt een 60-jarige schrijver zijn leven als hij kort na de dood van zijn moeder door een oud-collega wordt meegevoerd op een geheimzinnige reis.

  E-book

  Bekijk details van De goede zoon

Bekijk meer e-books

Aan de slag bij de Bibliotheek

Wil jij graag de wereld van mensen groter maken? Kom dan werken bij de Bibliotheek! Op dit moment hebben we geen vacature open staan. We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers.