Home

Online lezen voor iedereen

In de online Bibliotheek kies je uit ruim 28.000 e-books en duizenden luisterboeken. Nog geen lid? De ThuisBieb en LuisterBieb zijn nu open voor iedereen!

Boekenpakket voor thuis

Lees je liever van papier? Leen dan nu een boekenpakket via onze Afhaalbieb (met 4 afhaallocaties). Bij senioren, gebonden aan huis, bezorgen we ook pakketten thuis.

Tips voor thuisblijvers

Educatieve apps, ruim 26.000 e-books en online hoorcolleges om thuis mee bezig te gaan. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor jong en oud. 

Corona: alle Bibliotheek-vestigingen zijn gesloten en alle activiteiten zijn geannuleerd.

Alle Bibliotheek-vestigingen zijn dicht t/m dinsdag 28 april. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn alle activiteiten en spreekuren in onze Bibliotheken afgelast tot maandag 1 juni. Lees hier meer over in ons nieuwsbericht.

Komende online activiteiten

 • Online Peuterlezen

  Peuterlezen (1 tot 4 jaar) – Iedere vrijdag om 10.15 uur op alle Facebookpagina’s van de Bibliotheek Midden-Brabant (vanaf 10 april tot 1 juni)

  Van 10:15 tot 10:30

  Online

  vr 10 apr

 • CoderDojo Online: animaties maken in Scratch

  Alles leren over coderen, programmeren en zelf apps en games ontwerpen: nu we even niet samen in de bieb aan de slag kunnen, kun je gewoon vanuit huis meedoen met onze CoderDojo Online! Op zaterdagmiddag...

  Van 14:00 tot 15:30

  online workshop

  za 11 apr

 • Online workshop: Maak je eigen game!

  Hou je van gamen? Ben je creatief en nieuwsgierig naar wat er allemaal komt kijken bij het maken van een game? Misschien geïnteresseerd in een vervolgopleiding rondom games? Of wil je het toepassen in...

  Van 15:00 tot 17:00

  Online

  di 14 apr

Bekijk de hele agenda

Hoe herken je nepnieuws?

Hoe herken je in deze tijd nepnieuws en desinformatie? Onze mediacoach heeft 4 handige websites voor je op een rijtje gezet om je op weg te helpen.

Wat de Bibliotheek biedt

De tijd dat de bieb alleen om boeken gaat is voorbij. Je kunt er ook naartoe voor een lezing. Om een game te spelen. Of je kunt thuis luisteren naar een van de podcasts.

Leren met de Bibliotheek

Wil je beter leren werken met de computer? Vaardiger worden in Nederlands of leren hoe je met de digitale overheid omgaat? We helpen je graag vooruit.

Nieuwe e-books

 • Het enige echte eerlijke puberopvoedboek

  Jan Dijkgraaf, Marina van der Wal

  Korte opvoedingadviezen voor ouders van pubers.

  E-book

  Bekijk details van Het enige echte eerlijke puberopvoedboek

 • Armand

  Marcel Groenewegen

  Biografie van singer-songwriter Armand (1946-2015).

  E-book

  Bekijk details van Armand

 • Gevonden verlangen

  Tara Meijer

  Als de 27-jarige Sofie het dagboek van haar overleden moeder in handen krijgt en leest over de romantische reis die haar ouders lang geleden samen door Italië maakten, neemt ze een besluit. Met haar moeders dagboek als leidraad vliegt ze naar Italië om de reis van haar ouders te herbeleven. Al tijdens haar eerste uitstapje naar de Trevifontein gaat...

  E-book

  Bekijk details van Gevonden verlangen

 • Waarom cola duurder is dan melk

  Bas Haring

  Antwoorden op een aantal basale economische vragen, zonder economisch jargon.

  E-book

  Bekijk details van Waarom cola duurder is dan melk

 • Dagboek van een gymnasiast

  Godfried Bomans

  Hoe ver reikt wel onze herinnering? Er zijn menschen die met eenige scherpte nog het beeld bewaard hebben van hun moeder, zooals zij met wijd geopende armen op den grond neerhurkt en hen met oogen en lippen lokt de eerste schrede te zetten op deze booze aarde. Bekoorlijk beeld! En ik betreur het dat mijn eigen herinneringen, althans wat betreft mijn...

  E-book

  Bekijk details van Dagboek van een gymnasiast

 • De goede zoon

  Rob van Essen

  In een toekomstige wereld overdenkt een 60-jarige schrijver zijn leven als hij kort na de dood van zijn moeder door een oud-collega wordt meegevoerd op een geheimzinnige reis.

  E-book

  Bekijk details van De goede zoon

Bekijk meer e-books

Aan de slag bij de Bibliotheek

Wil jij graag de wereld van mensen groter maken? Kom dan werken bij de Bibliotheek! Op dit moment staan er geen vacatures open. We zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers.