Aangepast aanbod

Niet voor iedereen is lezen vanzelfsprekend. Wie slecht ziet, kan het plezier om te lezen makkelijk verliezen. De Bibliotheek Midden-Brabant heeft een bezorgdienst en speciale collecties, zodat iedereen mooie verhalen kan blijven lezen, of horen.

Bezorgdienst aan huis

Slecht ter been? En je wil toch graag lezen? De Bibliotheek Midden-Brabant beschikt over een bezorgdienst aan huis. Om boeken te bestellen en voor meer informatie, kun je Otto Janssen bellen op 013 547 0858. Mailen kan ook.  

Bestel- en afhaalservice 'Boek je Boek'

Woon je in (de omgeving van) een woonzorgcentrum als De Stroming in Waspik of Koningsvoorde in Tilburg? Wil je uit de hele collectie kunnen lenen, zonder daarvoor naar de Bibliotheek te gaan? Dan is bestel- en afhaalservice 'Boek je Boek' een uitkomst. Bestel online, kom naar het afhaalpunt in één van de woonzorgcentra en lees, kijk of luister thuis. Lees meer over Boek je Boek.

Spelmaterialen van Bezig

De Bibliotheek Midden-Brabant heeft een aanzienlijke collectie spellen en puzzels voor ouderen. Ze kunnen in groepsverband gespeeld worden. Alle materialen roepen herinneringen op, zorgen voor gespreksstof of trainen het geheugen. Ze zorgen voor een aangename dagbesteding. Bekijk het materiaaloverzicht van Bezig en stuur een mail voor meer informatie of een aanvraag.     

Daisy-roms

Daisy-roms zijn luisterboeken waarin je kunt aangeven waar je bent gebleven. Je kunt ze eenvoudig met uw computer afspelen, of met een speciale Daisy-speler, die via de ziektekostenverzekering aan te vragen is. Er zijn ruim 40.000 titels in de meest uiteenlopende genres verkrijgbaar. Al onze vestigingen beschikken over een kennismakingspakket. Surf naar www.passendlezen.nl voor meer informatie over Daisy-roms.

Grootletterboeken

Interesse voor meer informatie over boeken met grote letters? Informeer in één van onze vestigingen, stuur een e-mail naar Klantenservice of vergroot de letters op het beeldscherm door de control-knop ingedrukt te houden terwijl je op + drukt en raadpleeg onze catalogus.

Luisterboeken

Autorijden en een boek lezen tegelijkertijd? Het huishouden doen terwijl je wegdroomt bij een goed verhaal? Dat kan met onze collectie luisterboeken. Ook voor mensen die slecht zien, zijn luisterboeken dé oplossing. Ga naar deze pagina op de site van de Koninklijke Bibliotheek voor meer mogelijkheden.

Radioboeken

Meteen een voorproefje van een luisterboek? Dan kun je een gratis radioboek proberen. Radioboeken zijn door Nederlandse en Vlaamse auteurs geschreven en ingesproken verhalen. Je kunt ze ook downloaden. Neem direct een kijkje. Veel plezier met luisteren!