Scholierenpas

In de Bibliotheek is altijd iets te doen. Kom studeren, leen boeken, volg een workshop of luister naar interessante gasten. Ontdek wat je allemaal kunt met je pas. Met de tips hieronder kun je meteen aan de slag!

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst vind je met veel gemak het boek, e-book of luisterboek dat bij je past. Je kunt met een test ook je leesniveau achterhalen.

Dyslexie is geen punt

Dyslectisch? Kies een boek uit de Makkelijk Lezen-collectie in onze vestigingen. Met je pas kun je tot je 18e ook gratis gesproken boeken en tijdschriften lezen.


Hoe het allemaal werkt

Check bij je school welk e-mailadres van jou er is doorgegeven. Zo weet je waar onze mailtjes naar jou terechtkomen. Je kunt vervolgens in je account bij de Bibliotheek je mailadres aanpassen.

Je account en 'Mijn Menu'

Via Mijn Menu op de website van de Bibliotheek beland je in je bibliotheek-account. Vul ook je emailadres in, zodat je altijd een melding krijgt als je boeken moet inleveren. Al in het bezit van een
gratis jeugdabonnement? Check dan even of de gegevens in je account nog kloppen.

De catalogus

De video maakt je in anderhalve minuut wegwijs in de catalogus, zodat je elke titel die je zoekt ook al snel vindt. En als je de Wise-app van de Bibliotheek downloadt, kun je vrij simpel met je smartphone de catalogus raadplegen, boeken reserveren en verlengen.

E-books en luisterboeken

Als lid van de Bibliotheek Midden-Brabant kun je gratis e-books en luisterboeken downloaden. Je hoeft je alleen even te registreren bij de online Bibliotheek. 

Lees deze e-books op je telefoon of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Nieuwe boeken bij de bieb

Agenda

 • Start cursus Handlettering voor beginners

  Een hippe handletterworkshop biedt kansen! Heel laagdrempelig gaan we stap-voor-stap simpele letters mooier maken. En waar kun je het niet voor gebruiken? Je kunt je helemaal uitleven op kaarten, cadeautjes,...

  Van 19:00 tot 21:30

  De Bibliotheek Waspik

  di 03 nov

 • Start cursus Engels niveau B1

  Tijdens deze cursus breidt u uw kennis van het Engels uit met extra veel aandacht voor de luister- en spreekvaardigheid Uiteraard komen woordenschat en grammatica ook aan bod middels oefeningen en leesopdrachten....

  Van 18:45 tot 20:15

  De Bibliotheek 't Sant

  do 05 nov

 • Start cursus Googlen, slimmer zoeken op internet

  Op internet staat tegenwoordig echt alles. Maar kun je er de informatie die je zoekt ook vinden? En is die informatie wel betrouwbaar? In deze cursus oefen je met handige zoektips en geavanceerd zoeken,...

  Van 19:00 tot 21:00

  de Bibliotheek LocHal

  do 05 nov

Bekijk de hele agenda

Mediawijsheid

Zoek en vind in Delpher

Alles gaat online. Via internet sta je in contact met de hele wereld. Dat is natuurlijk te gek, maar doe het wel veilig!

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!


Meer weten?