Agenda

Resultaat 1 - 10 (van 35)

 • Het Zilverbrein: live-uitzending over dementie Bekijk details

  Van 20:00 tot 21:30 | tv + online (live-uitzending)

  Dementie is een ziekte waar helaas niemand omheen kan: één op de vijf mensen krijgt dementie. Daarom organiseert de Bibliotheek Goirle in de week van de Wereld Alzheimerdag voor de 4e keer op rij Het ZilverBrein, dit jaar in de vorm van een live-uitzending vanuit de Bibliotheek. Aan de leestafel voeren we persoonlijke en toegankelijke gesprekken over wat dementie doet en kan betekenen. Eén van de tafelgasten is hersenonderzoeker dr. Harm Krugers, die meer zal vertellen over twee specifieke vormen van dementie. Ook een huisarts en de kartrekkers van drie bijzondere dementievriendelijke initiatieven schuiven aan. Kijk en praat live mee via tv of internet!

  do 24 sep

 • Start cursus Deens beginners Bekijk details

  Van 18:00 tot 20:00 | De Bibliotheek LocHal

  De docent Eva Brachini geeft door middel van leerzame oefeningen, muziek, film en literatuur les. Zo leer je zowel de Denen als hun taal veel beter kennen. Met het beginners niveau ben je in staat om o.a. jezelf te presenteren en om je verstaanbaar te maken in eenvoudige gesprekken. De cursus start op woensdag 25 september 2020 in de Bibliotheek LocHal om 18.00 uur.

  vr 25 sep

 • Start cursus Engels niveau A1 Bekijk details

  Van 18:45 tot 20:15 | De Bibliotheek 't Sant

  Wanneer je klaar bent met dit niveau zul je in staat zijn alledaagse uitdrukkingen en elementaire zinnen over concrete vragen te begrijpen en te gebruiken. Je zult jezelf en anderen kunnen voorstellen en persoonlijke vragen kunnen beantwoorden zoals waar je woont, mensen die je kent en de dingen die je graag doet. Je zult in staat zijn om samen te werken op een eenvoudige manier, wanneer de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is te helpen. De cursus Engels A1 van John Gommers start maandag 28 september 2020 in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

  ma 28 sep

 • Start cursus Engels niveau A2 Bekijk details

  Van 20:25 tot 21:55 | De Bibliotheek 't Sant

  Heeft u de cursus op niveau I gevolgd? Of heeft u 2 à 3 jaar onderwijs in de Engelse taal gehad? Dan is deze cursus iets voor jou! De grammatica wordt verder uitgelegd en de spreekvaardigheid wordt geoefend. In de cursus wordt veel aandacht besteed aan conversatie. Het zich goed kunnen redden in alledaagse situaties d.m.v. het aanscherpen van de al aanwezige kennis, uitbreiding van de woordenschat, grammatica e.d. Heeft u elders Engels geleerd? Dan is niveaubepaling noodzakelijk. De cursus Engels A2 van John Gommers start maandag 28 september 2020 in de Bibliotheek 't Sant om 20.25 uur.

  ma 28 sep

 • Start cursus Engels niveau B1 Bekijk details

  Van 18:45 tot 20:15 | De Bibliotheek 't Sant

  Wanneer je klaar bent met dit niveau zul je in staat zijn de belangrijkste punten te begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op werk, op school en in de vrije tijd. Je kunt je redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen en bent in staat een beschrijving te geven van ervaringen en gebeurtenissen, verwachtingen en ambities. De cursus Engels B1 van John Gommers start dinsdag 29 september 2020 in de Bibliotheek 't Sant om 18.45 uur.

  di 29 sep

 • DDWL: Baas over eigen data op de arbeidsmarkt Bekijk details

  Van 12:00 tot 13:00 | DigiLab (Bibliotheek LocHal)

  Aan het begin van De Dag van Werk & Leren trappen we af met de workshop ‘Baas over eigen data’. Want weet jij wat er allemaal online over je te vinden is terwijl je driftig aan het solliciteren bent? Of welke vakantiefoto’s op het internet rondzwerven terwijl jij je opmaakt voor die welverdiende promotie?

  wo 30 sep

 • DDWL: Neem regie over je loopbaan door te gamen! Bekijk details

  Van 13:00 tot 17:00 | GameLab (Bibliotheek LocHal)

  Wil je regie nemen over je eigen loopbaan? Tijdens dit inloopmoment op de Dag van Werken en Leren krijg je door gamification verrassende inzichten als het gaat om je talent, werk en studie.

  wo 30 sep

 • DDWL: Lego® Serious Play® Bekijk details

  Van 13:00 tot 17:00 | StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)

  Kom naar de Legosessies voor volwassenen tijdens de Dag voor Werken en Leren. Want zoals Plato ooit gezegd heeft: “Je leert iemand beter kennen door een uur spelen dan door een jaar praten.”

  wo 30 sep

 • DDWL workshop: Werkgeluk in coronatijd Bekijk details

  Van 19:00 tot 20:00 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

  In de afgelopen maanden is er veel veranderd op de arbeidsmarkt en in de werkomstandigheden van mensen. Wat is nu de impact van de coronacrisis op werkgeluk? En kun je zelf doen om aan je werkgeluk te werken? Tijdens de Dag voor Werken en Leren kun je tijdens de workshop Werkgeluk leren hoe je je eigen welzijn kunt bevorderen.

  wo 30 sep

 • DDWL lezing: Samenwerken, samen falen, samen leren Bekijk details

  Van 20:30 tot 21:30 | KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)

  Soms zijn mensen bang om te falen, of zijn terughoudend in het vertellen hoe het écht is gegaan. Maar soms lopen dingen nu eenmaal niet altijd als gepland. Sterker nog: innovatie en jezelf ontwikkelen is een proces van vallen en opstaan. Experimenteren en leren. Tijdens de Dag voor Werken en Leren kun je tijdens de lezing leren over fouten maken.

  wo 30 sep