Jubileumexpositie over schrijver Ko de Laat

1 november 2015, 13:00 t/m 30 november 2015, 21:00 | de Bibliotheek Tilburg Centrum: tentoonstellingsruimte

Kosten: gratis

De Tilburgse schrijver/dichter Ko de Laat viert in november dat hij 25 jaar in het vak zit. Daarom is er gedurende heel deze maand in de bibliotheek een tentoonstelling van zijn leven en werken te zien.

De expositie beidt een rijk geschakeerd overzicht van de veelzijdige loopbaan van Ko de Laat. Zijn werk als dichter, performer, verhalenschrijver en theatermaker wordt aan de hand van zeldzaam materiaal en unieke documentatie belicht. Onvindbare collectors items als zijn eerste zelf uitgegeven dichtbundels en de illegale schoolkrantjes die Ko de Laat op het Pauluslyceum verspreidde zijn eindelijk weer eens te bezichtigen.

Maar het is zeker niet alleen obscuriteit die deze expositie kenmerkt. Grootschalige en kleinschalige projecten komen aan bod, evenals lokale en landelijke activiteiten.
In de rubriek theater vindt men bijvoorbeeld zowel teksten voor de Tilburgse Revue als nummers die Ko de Laat schreef voor musicalsterren als Doris Baaten en Ellen Evers.

De expositie omvat sowieso veel thema’s en sub-thema’s. Affiches van optredens door het hele land, Tilburgse stadskronieken in verhalen en gedichten, kinderpoëzie, prijzen en ereplaatsen in diverse wedstrijden zijn slechts enkele rubrieken op deze tentoonstelling. Bovendien zal er speciale aandacht voor zijn samenwerking met illustratrice Linda van Erve.

Deze expositie is een belangrijk onderdeel van het Ko de Laat Festival dat dit jaar voor de tweede maal plaatsvindt.