Human Library

11 november 2016, van 19:30 tot 22:00 | de Bibliotheek Goirle

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Human Library is een van oorsprong Deens concept, dat de wereld verovert. Doel is om vooroordelen weg te nemen en sociale cohesie te bevorderen. Bij een Human Library zijn de boeken... mensen, die allemaal in hun leven met een bepaald vooroordeel te maken hebben, of een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Zij zijn bereid gevonden hun levensverhaal te delen en zijn voor Human Library een boek dat gelezen kan worden.

Lees een levend boek!

Als bezoeker van de Human Library ('lezer') kies je een ‘boek’, dat een verhaal vertelt waar jij zo je vooroordelen over hebt. Vervolgens ga je met het gekozen boek aan een tafel zitten en kan het ‘lezen’ beginnen. Het ‘boek’ vertelt zijn of haar verhaal - soms met begeleiding van een buddy. Jij als lezer mag alles aan het ‘boek’ tegenover je vragen, maar het boek mag ook vragen stellen aan jou. 

In deze Menselijke Bibliotheek ontmoet je jouw vooroordelen door het lezen van een Levend Boek. Ontdek wat er achter de eerste indruk
schuilgaat van een vrouw zonder haar, een seksverslaafde, of een gelovige... 

 

Ervaar het zelf!

Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig. Iedereen is welkom om te komen ervaren hoe het is een menselijk boek te lezen.