Tilt | Ontvangst Writer in Residence

29 maart 2017, van 17:00 tot 18:15 | de Kennismakerij | Spoorzone

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Tilt Festival kan pas beginnen als Yves Petry binnen is! Maak kennis met de nieuwe 'Writer in Residence' tijdens het welkomstprogramma in de Kennismakerij.

Welkomstprogramma voor en mét Yves Petry

Op de eerste middag van Tilt Festival ontvangen we Tilt Writer in Residence Yves Petry met een welkomstprogramma in de Kennismakerij. Drie literaire professionals – een literatuurwetenschapper, een docent en een schrijver – lezen voor uit De Maagd Marino, de controversiële roman over kannibalistische liefde waarmee Petry doorbrak bij het grote publiek. Yves Petry onderbreekt hen, reageert op de fragmenten en gaat in gesprek met de drie voorlezers. De middag wordt gepresenteerd door Tilt-programmeur Anneroos Goosen en rock ’n roller André van den Boogaart zorgt voor een muzikaal intermezzo.

Aanrader!
Na de ontvangst van de Tilt Writer in Residence is er in Paradox een speciale Tilt-editie van ParaBIEBop: een literair concert met schrijver Dimitri Verhulst, pianotrio Too Noisy Fish en videasten Trisha De Cuyper en Jan Lapeire. Een Gesamtkunstwerk met beeld, muziek en spoken word – mis het niet en reserveer op tijd je kaartjes.  

Aanmelden voor het welkomstprogramma

Je kunt het welkomstprogramma in de Kennismakerij gratis bijwonen. Meld je van tevoren wel even aan: stuur ons een e-mail o.v.v. ‘Ontvangst WIR’ en het aantal kaartjes dat je wil reserveren.

Over Tilt & de Writer in Residence

Het Tilt Festival is een meerdaags festival in Tilburg. Vier dagen boordevol literatuur, theater, beeld en muziek. Met spannende cross-overs en verrassende invalshoeken. Met landelijk bekend en regionaal talent.

Als vaste partner van Tilt verwelkomt de Bibliotheek Midden-Brabant ieder jaar de Tilt Writer in Residence in Tilburg. Tijdens literair festival Tilt (29 maart tot 1 april) is deze schrijver te gast in Tilburg en schrijft over de stad. Eerder verwelkomde Tilt Maartje Wortel (2016), Annelies Verbeke (2015) en Ilja Leonard Pfeijffer (2014) . 

Dit jaar is de Vlaamse schrijver en essayist Yves Petry de Tilt Writer in Residence. Petry won 2011 de Libris Literatuur Prijs met zijn roman De maagd Marino.
>> Meer over Yves Petry

Foto: Stefan Vanfleeteren