Tilt | ParaBIEBop met Dimitri Verhulst en Too Noisy Fish

29 maart 2017, van 20:30 tot 22:30 | Paradox

Kosten: €15

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een Gesamtkunstwerk met beeld, muziek en spoken word. Met filmisch-ambient-klassiek-experimentele klanken van pianotrio Too Noisy Fish en en videasten Trisha De Cuyper en Jan Lapeire. Mix piano, double bass, drums, film en spoken word in een jazzy blender en voilà: Nightwatch! Godverdomd lekker.

Nightwatch

Deze maand een speciale Tilt-editie van ParaBIEBop, een samenwerking tussen de Bibliotheek Midden-Brabant, Paradox en Tilt. Nightwatch is een driedimensionale thriller met filmmuziek, jazz, spoken word. Twee films worden simultaan en in dialoog met elkaar geprojecteerd en gecombineerd met spoken word en zang door Dimitri Verhulst en een broeierige soundtrack door pianotrio Too Noisy Fish (meer info).

>> Bekijk de Nightwatch-trailer

Voorprogramma
In het voorprogramma van deze Tilt-ParaBIEBop brengen pedal steel gitarist Mathijs Leeuwis en schrijver Martijn Neggers samen voor het eerst 'Galibier': instrumentale muziek gemaakt door Leeuwis, die is gebaseerd op de grote wielerbergen en de ploeterende fietsers die erop proberen te klimmen. Neggers schreef bij elke berg uit de serie een kort verhaal (meer info).

Kaarten bestellen voor Nightwatch
Tickets voor Nightwatch kosten €15 (met Parapas €12). Je kunt ze bestellen via de website van Paradox.
 

Over Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst (1972). Geboren in Aalst (België). Een van de Grote Schrijvers van de Lage Landen. 'De helaasheid der dingen' is niet alleen een bestseller, het is een regelrechte klassieker: bekroond, verfilmd en verslonden. Met 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol' wint hij de Libris Literatuurprijs. En het gaat maar door. En door. En door. Romans, een Boekenweekgeschenk, en nu zelfs een literair concert. 

Foto: Michiel Hendryckx

Tilt Festival & de Bibliotheek

Het Tilt Festival is een meerdaags festival in Tilburg. Vier dagen boordevol literatuur, theater, beeld en muziek. Met spannende cross-overs en verrassende invalshoeken. Met landelijk bekend en regionaal talent.
>> bekijk het volledige Tilt-programma

Aanrader!
Als vaste partner van Tilt verwelkomt de Bibliotheek Midden-Brabant ieder jaar de Tilt Writer in Residence in Tilburg. Dit jaar is dat de Vlaamse schrijver Yves Petry. Voorafgaand aan Nightwatch ontvangen we hem in de Kennismakerij (17.00 - 18.15 uur). Maak kennis met deze nieuwe Tilt Writer in Residence en meld je aan voor dit gratis welkomstprogramma.