‘Gevonden voorwerpen: The making of’ met Paul Bogaers

4 april 2017, van 20:00 tot 21:00 | Leescafé ‘De Kleine Prins’ | de Bibliotheek Tilburg Centrum

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Paul Bogaers is één van de vier Brabantse kunstenaars die werk toont binnen de dubbel-expositie 'Gevonden voorwerpen', tot en met 30 april te zien bij de Bibliotheek Tilburg Centrum en bkkc | brabants kenniscentrum kunst en cultuur. Voor deze expositie dook Bogaers in de collectie van de Bibliotheek Midden-Brabant en liet zich verrassen door wat hij aantrof. Op 4 april vertelt hij in leescafé 'De Kleine Prins' over het zoeken naar vernieuwende manieren om een bestaande collectie te presenteren.

Voor de expositie Gevonden voorwerpen werd Paul Bogaers uitgenodigd om naar hartenlust rond te struinen in de collectie van de Bibliotheek. Vervolgens ging hij op zoek naar manieren om deze collectie als kunstenaar op een vernieuwende manier te presenteren.

Paul Bogaers: “Mijn persoonlijke selectie en presentatie van een klein deel van de bibliotheekcollectie heb ik proberen vorm te geven vanuit verrassing.
Dat is namelijk wat voor mij het leven glans geeft, en zo maak ik ook mijn beeldende werk. Ik begin daarin altijd met foto’s en voorwerpen die ik om mij heen aantref en die mij uitnodigen om vrijuit mee verder te werken.

Precies daarom houd ik zo van een bibliotheek met ‘echte’ boeken, en veel minder van een online catalogus. Tussen al die boeken kun je verrast worden door dingen die je niet zocht, maar wel toevallig aantreft. Vaak begin ik ergens op een plank te kijken, maar word dan al gauw afgeleid door
andere boeken die daar in de buurt te vinden zijn. Ik ga ten slotte naar huis met boeken die ik zocht, maar ook met boeken die ik gevonden heb.”

Lezing bijwonen?

De toegang tot de lezing is gratis, maar meld je van tevoren wel even aan via mail, telefonisch (013-4648513) of persoonlijk bij de informatiebalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.