Herdenken en Vieren: De Vogelvlucht

8 mei 2017 t/m 19 mei 2017 | de Kennismakerij

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Elk jaar gaan kinderen uit groep 7 en 8 van vijf basisscholen voor de 4 mei dodenherdenking naar Kamp Vught. Deze ervaring verwerken zij op een kunstzinnige wijze binnen een beeldende kunstles. In de tentoonstelling 'De Vogelvucht' ziet u het bijzondere resultaat.

De vogels en de nesten verbeelden de gevoelens van de kinderen. Iedere vogel heeft zijn eigen karakter, uiterlijk of stem. Zo zijn er pechvogels, vrije vogels, slimme vogels, vreemde vogels, geluks- vogels, gevangen vogels en vogels die hun nest kwijt zijn. De vogel staat voor vrijheid. Maar wat als die vrijheid je ineens ontnomen wordt? Of als je nest er ineens niet meer is? 

De makers van de tentoonstelling zijn leerlingen van basisscholen Achthoeven (Udenhout), Stelaertshoeve, 1e Jan Lighthartschool, de Sleutel en de Klinkers. 

Tentoonstelling bezoeken?

De tentoonstelling 'De Vogelvlucht' is van 8 mei tot en met 19 mei 2017 gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Kennismakerij.

 

Gastcollectie ‘Herdenken en Vieren’

In aanloop naar de Nationale Herdenking op 4 mei en de Nederlandse Veteranendag in juni staan we stil bij ruim zeventig jaar herdenken en vieren in Nederland. Op ons verzoek stelde Liesbeth Hoeven van het Tilburg Cobbenhagen Center (Tilburg University) een gastcollectie samen bij het thema ‘Herdenken en Vieren’.