Online privacy - Maar ik heb toch niks te verbergen?

31 mei 2017, van 20:00 tot 22:00 | de Kennismakerij

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In mei is de boekverfilming ‘The Circle’ verschenen, naar een boek van Dave Eggers over digitale privacy. In boekrecensies werd beschreven hoe verontrustend en relevant het is dat de schrijver uitgaat van het bestaande en enkel een stapje verdergaat. Het verhaal is de aanleiding om in een interactief programma in de Kennismakerij met elkaar op onderzoek te gaan naar wat online privacy inhoudt en hoe iedereen er tegenwoordig mee te maken heeft.

Want wat gebeurt er bijvoorbeeld met gegevens van de slimme energiemeter? Of met de data van die gratis stappenteller of de ingebouwde navigatie van uw auto? Hoe zit het met uw online foto’s? Of die van uw kinderen, neefjes, nichtjes of oma? Welke informatie staat u met het accepteren van algemene voorwaarden en cookies precies af? En wat kan daarmee gebeuren?

Privacy in de moderne samenleving
De Kennismakerij is de proeftuin van Bibliotheek Midden-Brabant waarin op verschillende en bijzondere manieren kennis en verhalen worden gedeeld. Peter Vlemmix neemt ons mee in een verhaal van online privacy. Hij is een Nederlands filmregisseur en filmproducent en is bekend van zijn maatschappelijke documentaires, waaronder ‘Panopticon’ over privacy in de moderne samenleving. Docent Michiel van Diesen van Fontys Academy for Creative Industries en Colette Cuijpers, docent aan Tilburg University en lector bij de Juridische Hogeschool, zijn ook van de partij. Zij leveren een bijdrage vanuit hun expertise over digitale gegevens.

Pop-upbibliotheek in Pathé
Voor wie alvast meer wil weten over het onderwerp: naast de reguliere bibliotheekvestigingen in Tilburg kunt u ook in Pathé Bioscoop terecht voor boeken over online privacy. In de foyer van de bioscoop is een heuse pop-up bibliotheek te vinden. Pathé verzorgt daarnaast de aftrap van het programma op woensdag 31 mei met een filmquiz: wat is er echt en wat is er fictie in films die gemaakt zijn over privacy, zoals bijvoorbeeld in ‘The Circle’?

De woensdagavond over online privacy bijwonen?
Het programma is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Vooraf reserveren is niet nodig, wel kun je je alvast aanmelden voor het Facebookevent, dan ontvang je automatisch alle updates over het programma.

Meer lezen?

Onze collectioneur Tilly heeft twee leestips rondom het thema privacy voor je: