Open Source Event

13 mei 2017, van 12:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Tilburg Centrum

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdag 13 mei vindt het tweede Open Source Event plaats in de Bibliotheek Tilburg Centrum. We pakken het dit jaar nóg groter aan door Open Source in allerlei verschillende vormen aan jullie te presenteren.

Wat is Open Source?

Het WikiHouse, Community Kunst en een Giant GameBoy, dit zijn een aantal ingredienten van het 2e Open Source Event in de Bibliotheek Tilburg Centrum op 13 mei a.s. Na het succes van vorig jaar biedt het Event dit jaar een nog bredere kijk op alles wat Open Source als basis heeft.

Delen wat je maakt én delen hoe je het maakt: dat is Open Source! Niet alleen software kan Open Source zijn: Alles dat vrij te gebruiken is en waarvan het ontwerp vrij is om te bewerken en te verbeteren, is Open Source. Zoals bijvoorbeeld de 3D piepschuimsnijder van Brian Ketelaars of het Open Business Model gebruikt door Seats2Meet.

Wat heeft open source voor jou te bieden?

Kom op 13 mei naar de Bibliotheek Tilburg Centrum voor een dag vol Open Source met workshops, presentaties en kennismakingen in de thema’s: Mens & Natuur; Kunst & Design; Software & Hardware en Interactie & Entertainment. Leer Open Source robots programmeren; maak kennis met Open Source architectuur; maak je eigen Open Source Virtual Reality-wereld of doe mee aan de Internet of Things hackathon!

 

Open Source Event wordt georganiseerd door de Bibliotheek Midden Brabant, Digilab en LEF (Linux Education Foundation)