Tilburg Maquette-lezing: Virtueel Tilburg

11 mei 2017, van 19:30 tot 21:00

Kosten: gratis voor leden, €3,- voor niet-leden (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Foto is gemaakt met de 360 camera van het Digilab.

In samenwerking met Stadsmuseum Tilburg organiseert de Bibliotheek Tilburg Centrum op 11 mei een lezing door Peter Keijzers over ‘Virtueel Tilburg’. De gemeente Tilburg was enkele jaren lang koploper met 3D-visualisering van de openbare ruimte. Er is een digitale maquette van de stad gemaakt, waar je met de muis in de hand dwars door alle straten van de binnenstad kunt lopen. Helaas is dit experiment stopgezet.

In deze lezing laat Peter Keijzers, voorheen projectleider 3D van de gemeente Tilburg, het publiek kennismaken met deze weinig bekende Tilburgse driedimensionale wereld. Aan de orde komt o.a. de uitbeelding van de Vincent van Gogh wandelroute (van Annaplein naar Paleis Raadhuis) in de stijl van 1866. Peter Keijzers zal deze digitale manier van maquette bouwen ook vergelijken met de traditionele manier van bouwen, zoals gebeurt in de Bibliotheek bij de bouw van de Tilburg-Maquette. Een lezing waarbij we via digitale technieken kennis maken met het verleden, het heden en de toekomst van onze stad.

Programma

Het programma van de avond is als volgt:
19.00 – 19.30 uur inloop met koffie/thee
19.30 – 20.30 uur lezing door Peter Keijzers
20.30 – 21.00 uur bezoek aan de Tilburg-Maquette waarbij Petra Robben namens Stadsmuseum Tilburg graag vragen beantwoordt
21.00 uur einde programma

De lezing bijwonen?

De toegang is gratis voor leden en 3 euro p.p. voor niet-leden. Reserveer wel van tevoren een plaats, telefonisch via 013-4648513, per mail of persoonlijk bij de informatiebalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.

 

Tilburg in de jaren '50: maandelijkse lezingen

Inwoners van Tilburg bouwen in de Bibliotheek Tilburg Centrum gezamenlijk aan een maquette van de stad zoals die eruit zag in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Door samen te bouwen, laten ‘bouwvakkers’ en ‘onderzoekers’ het verleden van de stad Tilburg zien. Deze Tilburg Maquette vind je op de eerste verdieping van onze Bibliotheek bij de Tilburg Collectie en is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Komende tijd is er in de Bibliotheek maandelijks een lezing over Tilburg in de jaren ’50. De lezing in juni vindt plaats op 1 juni. Berry van Oudheusden zal dan een lezing geven over De Koningswei.

 

360-foto

Bovenstaande foto is gemaakt met de 360-camera van het Digilab (de Bibliotheek Tilburg Centrum). Wil je hier ook eens mee experimenteren, loop dan eens binnen.

De foto echt in 360 graden zien? Check het bericht op Facebook.