Informatiebijeenkomst: leesgroep kunstgeschiedenis in Waalwijk

20 juni 2017, van 14:00 tot 15:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bij de Bibliotheek Waalwijk start binnenkort een leesgroep kunstgeschiedenis. Tijdens een informatiebijeenkomst op dinsdag 20 juni kun je meer informatie krijgen en worden je vragen beantwoord.

Mensen in Waalwijk die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen op dinsdag 20 juni kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’. De informatiebijeenkomst in Bibliotheek Midden Brabant is een initiatief van de landelijke organisatie Senia. Deze stichting brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst.

Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis. Het zal gaan om groepen van 6-8 personen.

Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam. Op de website van Senia staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.

Belangstelling?

Je bent welkom bij de gratis informatiebijeenkomst in de Bibliotheek Waalwijkop 20 juni (14:00 uur). Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in een nieuwe leesgroep willen stappen.