CoderDojo Waalwijk: programmeer een robot

1 juli 2017, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: gratis (vooraf aanmelden)

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes. Maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen. Bij deze editie van CoderDojo leer je bij de Bibliotheek Waalwijk hoe je een robot programmeert.

Wil jij een robot leren programmeren? Kom dan op zaterdag 1 juli van 14:00 tot 16:00 uur naar de Bibliotheek Waalwijk en programmeer een mBot.

Een mBot is een robotje dat kan rijden en lichtjes en geluid kan maken. Tijdens deze CoderDojo leer je een mBot programmeren met de app Makeblock.Het maakt niet uit of je al eerder met een CoderDojo hebt meegedaan, onze vrijwilligers helpen je op weg.

CoderDojo: Voor wie?

Voor de CoderDojo kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar zich aanmelden. Onder de 13 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger mee komt, om je een beetje te helpen.Je mag zelf beslissen waar je graag aan zou willen werken. Ook als je al een beetje kan programmeren en aan een eigen project bezig bent, kun je een keer langskomen om van gedachten te wisselen of gewoon om het resultaat te delen!

Voor deze CoderDojo heb je een eigen tablet of smartphone nodig!

Meld je aan!

Meedoen aan de CoderDojo is gratis, maar je moet je wel van tevoren even aanmelden:

Code Brabant: iedereen kan programmeren

De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht: een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!