Tiny Houses Event

8 juli 2017, van 13:00 tot 17:00 | de Kennismakerij

Kosten: gratis (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hoewel de interesse voor klein en flexibel wonen groeit, blijft de regelgeving achter. Ben je benieuwd wat er in Tilburg allemaal gebeurt op dit gebied? Loop je misschien met ideeën rond, vraag je je af wat de mogelijkheden zijn, of wil je delen waar je tegen aanloopt? In de Kennismakerij vindt op zaterdag 8 juli een themamiddag plaats over Tiny Houses. Kom kijken en luisteren! De middag is gratis toegankelijk.

Klein en slim wonen de nieuwe trend?

Het beeld van kleine huisjes in de vrije natuur oefent een enorme aantrekkingskracht uit op een groeiende groep mensen over de hele wereld. Van de gebaande paden af, terug naar de natuur. Zelfvoorzienend maar wel samen. Op het Tiny Houses Event in Tilburg verkennen we wat er schuilgaat achter dit verlangen naar klein en flexibel wonen. Het event is een samenwerking van de Kennismakerij, Tiny HousesTilburg, CAST en MCSI.

Van dromen naar doen

Het blijft niet bij dromen alleen. Op het programma staan korte presentaties en demonstraties. Met onder meer Martijn Honselaar, bedenker van het plan voor een minidorpje met tiny houses in Tilburg; Ad Vlems van Ecodorp Boekel; en Marjolein Jonker, de eerste officiële tiny house bewoner van Nederland. Ook de stadmakers van Tiny House Tilburg zijn aanwezig. 

#tinychallenges

Kleiner leven begint bij jezelf. Een week lang zo weinig mogelijk water verbruiken. De auto laten staan. Een week lang al je afval scheiden. Elke dag een kledingstuk wegdoen. Doe mee en deel je ervaringen via Instagram, Facebook of Twitter met #tinychallenges.

Tiny Houses Event bijwonen?

Het Tiny Houses Event vindt plaats op zaterdag 8 juli van 13.00 tot 17.00 in De Kennismakerij, de proeftuinvestiging van de Bibliotheek Midden-Brabant in de Spoorzone in Tilburg (Burgemeester Brokxlaan 8 / 88). Meer informatie vind je op www.bibliotheeknieuwestijl.nl. 

Meld je aan!

Deelname aan dit event is gratis. Graag wel vooraf aanmelden: