Boeken rond het Paleis

27 augustus 2017, van 10:00 tot 17:00 | centrum van Tilburg (Paleisring, Koningsplein, Willemsplein)

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zondag 27 augustus is de twintigste editie van de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland. Rondom het Paleis-Raadhuis in het centrum van Tilburg vind je honderden kramen van zowel particuliere als zakelijke verkopers. Loop ook even de Bibliotheek Tilburg Centrum binnen, want daar is ’s middags een gevarieerd literair programma. Nieuw dit jaar is het Kinderplein bij het Paleis-Raadhuis, waar bekende illustratoren als Charlotte Dematons en Rick de Haas tekenworkshops geven.

Activiteiten op het Kinderplein

Het Kinderplein is een nieuw onderdeel van Boeken rond het Paleis en kwam tot stand in samenwerking met Boekhandel Livius de Zevensprong.

’s Ochtends (11.00 – 12.00 uur) verzorgt Ester van Zundert van het Kinderschrijfatelier een workshop schrijven op het Kinderplein. ’s Middags kunnen kinderen er een workshop volgen van illustratoren Charlotte Dematons (‘Nederland’) en Rick de Haas (‘Mees Kees’, 'De Gorgels' van komiek Jochem Myjer).

Literair programma in de Bibliotheek

Na de installatie van de nieuwe stadsdichter in het Paleis-Raadhuis (13.00 – 14.00 uur), is er in de Bibliotheek Tilburg Centrum een afwisselend literair programma (14.15 tot 15.30 uur) met onder meer:

  • Optredens van de nieuwe stadsdichter Onias Landveld en de junior stadsdichter Rozelijn van Gurp.
  • Presentatie van deelnemers van onze schrijfateliers, die teksten schreven bij foto’s van Wigo Worsseling (Udenhout) en Julius de Groot (Tilburg), twee grote namen in de urbexfotografie.
  • Boekpresentatie van ‘Boeken uit de doeken, Biblioconologische schetsen’, geschreven door de Tilburgers Martin Hulsenboom en Peter IJsenbrant.
  • Lezing ‘Het boek in de beeldende kunst’ door Lisa Kuitert, hoogleraar Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam

Van 10.00 tot 16.00 is er in de Bibliotheek Tilburg Centrum doorlopend ook een verkoop van afgeschreven boeken. Verder zijn er buiten op de boekenmarkt de hele dag volop literaire verrassingen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de OpenDichtBus, doe mee aan een workshop Stiftpoëzie of onderwerp je aan een Cartoon Consult.

Boeken rond het Paleis is een samenwerking tussen Stichting Cools,
Tilt, Livius de Zevensprong en de Bibliotheek Midden-Brabant.