CoderDojo Wagnerplein

16 september 2017, van 12:30 tot 14:30 | de Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: gratis (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdag 16 september is er in de Bibliotheek Wagnerplein een workshop programmeren voor kinderen en tieners: Coder Dojo. De workshop is van 12.30 uur tot 14.30 uur. Tijdens de workshop kunnen de deelnemers zelf aan de slag om een eigen app te ontwerpen voor op de mobiele telefoon.

Tijdens een Coder Dojo kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar gratis en op creatieve wijze leren programmeren. Code Brabant organiseert deze workshop, om kinderen en tieners te laten zien hoe leuk programmeren is. Bij deze editie kunnen kinderen zelf aan de slag om een eigen app te ontwerpen voor op de mobiele telefoon! Een app maken begint met een goed verhaal verzinnen. Dat heet de user-journey: de reis van je gebruiker. Zo'n verhaal kun je heel goed op papier maken. Daarna worden de tekeningen overgezet op de mobiel, en kan er een echte app van gemaakt worden!

Code Brabant

De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht. Een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!

Doe mee!

Het maakt niet uit als programmeren nieuw voor je is, onze vrijwilligers helpen je graag op weg!

Aanmelden kan bij www.CodeBrabant.nl of via e-mail. Onder de 12 jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger, om je een beetje te helpen.