The Living Museum tijdens Dear Future

23 september 2017 t/m 13 oktober 2017 | de Bibliotheek Tilburg Centrum

Kosten: gratis

Van 23 september t/m 13 oktober 2017 exposeren kunstenaars met geleefde ervaring onder de vlag van The Living Museum Tilburg in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Deze tentoonstelling is onderdeel van Dear Future, festival 2017 en is gratis toegankelijk.

The Living Museum draait om kunst, inspiratie, ontmoeting en herstel. Het is een zogenaamd outsider art programma en wil kunstenaars met geleefde ervaring een podium en uiteindelijk een plek bieden. The Living Museum Tilburg wil een plek zijn waar mensen hun talenten kunnen uiten en zo kunnen werken aan herstel. Wat dat oplevert, kun je binnenkort zelf bekijken.

Dear Future, Festival, conferentie, expo & award

Dear Future, strijkt neer in Tilburg. De vijfde editie van dit jaarlijks terugkerend showcase festival vindt van 23 tot en met 29 september 2017 plaats in de Spoorzone en in het centrum van Tilburg. Als resultaat van vier edities European Social Innovation Week, is het een evenement voor sociale vernieuwers uit heel Europa. Waar de European Social Innovation Week vooral een expertmeeting was, gaat Dear Future, verder. Met een festival, conferenties, expo’s en een award is het programma een stuk uitgebreider. Ook zo nieuwsgierig naar de toekomst?

Dear Future, laat je door de ogen van Social Innovation kijken naar de toekomst. In zes hoofdlijnen is het programma van Dear Future, samengesteld: living, identity, food, leisure, health en movement.

Op enkele uitzonderingen na is het festival is gratis toegankelijk. Aanmelden voor de verschillende programmaonderdelen kan via de website. Meer informatie en het blokkenschema vind je ook op www.dear-future.nl

The Living Museum

The Living Museum Tilburg heeft als doel een werkplaats te creëren waar mensen met complexe uitdagingen kunnen werken aan kunst. Dat dit programma werkt, hebben andere Living Musea in o.a. New York, London en Benebroek ruim bewezen.

The Living Museum Tilburg wil een plek zijn waar mensen hun talenten kunnen uiten en zo werken aan hun herstel. Je kwetsbaarheid zo inzetten dat het je kracht wordt.

Ieder mens heeft een verhaal. Door deze verhalen via kunst te delen werk je aan vertrouwen in jezelf en draagt het bij aan meer begrip in de samenleving.

The Living Museum Tilburg werkt met outsider-kunstenaars. Kunstenaars die luisteren naar de stem in zichzelf. Zij kijken niet naar wat anderen al gemaakt hebben. Zij hebben geen opleiding gevolgd en werken buiten de regels van de conventionele kunstwereld.