ParaBIEBop-kindereditie met kinderconcert BOOMWHAKALAA!!

18 oktober 2017, van 15:00 tot 16:00 | De Kennismakerij

Kosten: €5

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

BOOMWHAKALAA!! is een vrolijk spektakel voor jong en oud, met trommels en ritmes van over de hele wereld. Iedereen mag meedoen met de ‘boomwhackers’; dit zijn kleurrijke plastic buizen waarmee je muziek kan maken. De voorstelling zit vol sketches en Caribische liedjes waarbij het onmogelijk is om stil te zitten.

De groep van de Curaçaose percussionist Roël Calister gebruikt bekende en minder bekende instrumenten zoals de kachu, de tambu en het speciaal voor deze voorstelling gemaakte BoomInstrument, ook wel Boomophone genoemd! Het concert is een ware percussie-explosie met ongekende klankkleuren en meezingliedjes voor iedereen. Voor je het weet heb je zelf een boomwhacker in de hand en doe je mee met de muzikanten van BOOMWHAKALAA!!

De muzikanten

Voor de Antilliaanse drummer/percussionist Roël Calister (26) heeft alles een ritme. Slaginstrumenten zijn niet weg te denken uit zijn leven. En daar waar hij geen ‘echt’ instrument binnen handbereik heeft, gebruikt hij de meest uiteenlopende voorwerpen om muziek mee te maken. Kenmerkend voor zijn stijl is zijn kracht om verschillende stijlen op een smaakvolle wijze te mixen. Zo brengt hij pop, rock, latin en jazz samen met traditionele folkloristische elementen en wereldmuziek. Naast de gebruikelijke drums en conga’s, gebruikt hij ook instrumenten zoals de cajon, udu en de pandeiro. De andere bandleden zijn: Djem van Dijk, Vernon Chatlein en Tshepho Pietersz. Iedereen doet zang en percussie.

Praktische informatie

Het kinderconcert BOOMWHAKALAA!! vindt plaats in de kennismakerij. 
Kosten zijn €5 per persoon. 

Meer ParaBIEBop?

Kan je niet genoeg krijgen van ParaBIEBop? Op 15 oktober is er ook een activiteit, namelijk een optreden van De Diere-liere-liedjesband! Klik op de knop hieronder voor meer informatie over het optreden.