Human Library

8 november 2017, van 14:00 tot 18:30 | de Bibliotheek Tilburg Centrum

Kosten: gratis

De Human Library is een van oorsprong Deens concept, dat de wereld verovert. Doel is om vooroordelen weg te nemen en sociale cohesie te bevorderen. Bij een Human Library zijn de boeken... mensen, die allemaal in hun leven met een bepaald vooroordeel te maken hebben, of een bijzonder verhaal te vertellen hebben (gehad). Zij zijn bereid gevonden hun levensverhaal te delen en zijn voor Human Library een boek dat gelezen kan worden. Ontdek wat er achter de eerste indruk schuilgaat van een transseksueel, vluchteling of oorlogsveteraan.

Lees een levend boek

Als bezoeker van de Human Library kies je een boek, dat een verhaal vertelt waar jij zo je vooroordelen over hebt. Vervolgens ga je met het gekozen boek aan een tafel zitten en vertelt het boek zijn of haar verhaal. Jij als lezer mag alles aan het boek tegenover je vragen, maar het boek mag ook vragen stellen aan jou. 

In de uren dat de Human Library open is, kun je als bezoeker meerdere boeken lenen. Een levend boek lezen duurt steeds een halfuur. Je kunt ook luisteren naar de korte lezingen van Tilburg University wetenschappers Mark Brandt en Paul Mutsaers en van een aantal van de menselijke boeken. 

Human Library Tilburg is een samenwerking van de Bibliotheek Midden-Brabant, Tilburg University, Fontys Lerarenopleiding Tilburg, Studievereniging Animo en Studievereniging Complex.

Ervaar het zelf

Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig. Iedereen is welkom om gedurende de middag in en uit lopen en één of meerdere boeken te komen lezen.

Video-impressie van de vorige Tilburgse Human Library-editie gemaakt door Omroep Tilburg.

Met dank aan Leescafé De Kleine Prins.