ParaBIEBop | Hemels en Vergeefs

1 november 2017, van 19:30 tot 22:00 | Paradox

Kosten: €10 (voorverkoop) | €13 (aan de deur)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

ParaBIEBop is een initiatief van Bibliotheek Midden-Brabant en Paradox. Het biedt een serie evenementen met een mix van Jazz en Literatuur. ParaBIEBop is MEER dan een concert en ook MEER dan een presentatie of lezing. Het is… paraBIEBop! De locaties voor paraBIEBop wisselen en zijn om beurten in Paradox en De Kennismakerij. Dit evenement vindt plaats in Paradox. In Hemels en Vergeefs staat de poëzie van Toon Tellegen centraal.

Hemels en Vergeefs

Hemels en Vergeefs is een variabel programma waarin de poëzie van Toon Tellegen centraal staat. Tellegen leest gedichten uit onder meer de bundels Hemels en Vergeefs en de Werkelijkheid maar ook ouder werk. Gitariste Corrie van Binsbergen en pianist Albert van Veenendaal creëren een caleidoscopische, poëtische, soms onheilspellende soundtrack.

Lyrische bevlogenheid gecombineerd met absurdisme. Het lijkt niet te kunnen. Maar het kan in de teksten van Tellegen. En die past erg goed bij de composities en improvisaties van de musici. Tekst en muziek gaan in elkaar over, versterken elkaar, contrasteren soms en vormen een lucide geheel. Contemplatief en evocatief. Voor de toehoorder een bijzondere belevenis die stof tot nadenken biedt, schoonheid en troost.

Een voorproefje

Een deur gaat open,
kinderen zijn klanten, staan op hun tenen
en de wereld in zijn stofjas komt uit zijn schemer,
vraagt honingzoet:
Wat hadden jullie gewenst?’
Ze weten niet hoe het heet,
wijzen naar de vrede.

- Toon Tellegen, uit de bundel ’Als we vlammen waren’

Praktische informatie

Wil jij deze avond bijwonen? Kom dan 1 november naar de Paradox. De zaal is open vanaf 19:30 uur en de activiteit vindt plaats om 20:30 uur. Kaartjes zijn vooraf te bestellen voor €10 en aan de deur voor €13. 

ParaBIEBop openingsoptreden seizoen 2017-2018, 6 september in de Kennismakerij

In onderstaand filmpje is het openingsoptreden te zien van het seizoen 2017-2018.  Deze vond 6 september plaats in de Kennismakerij.