Week van de Dialoog Oisterwijk: Taalcafé

4 november 2017, van 11:00 tot 12:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Kosten: gratis (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedere maand is er in de Bibliotheek Oisterwijk een Taalcafé: een bijeenkomst voor nieuwkomers en vluchtelingen die graag beter Nederlands willen leren spreken én voor Oisterwijkers die het leuk vinden om nieuwe inwoners hierbij op weg te helpen. Vanwege de Week van de Dialoog houden we dit keer een speciale dialoog-editie van het Taalcafé: een mooie gespreksvorm om elkaar te ontmoeten en te verbinden vanuit ieders eigen cultuur.

Ontmoeten, uitwisselen, integreren

Bij het Taalcafé Oisterwijk kunnen nieuwkomers en vluchtelingen (vanaf 13 jaar) terecht die graag beter Nederlands willen leren spreken. In een ontspannen sfeer, los van gezin, school- en huiswerkverplichtingen, kun je in gesprek gaan met Oisterwijkers. 

Wij nodigen ook Oisterwijkers uit die het leuk vinden om te helpen. Er worden kleine groepjes (per niveau) ingedeeld zodat er Nederlands gesproken kan worden. 

Oisterwijk in Dialoog

In de dialoog staat aandachtig en waarderend luisteren naar elkaar en naar jezelf centraal. Het doel van de Week van de Dialoog is het leggen van nieuwe verbindingen. De dialoog zoekt geen waarheid, maar nodigt uit tot het in vertrouwen en vrijblijvend delen van individuele ervaringen, ideeën en dromen rondom het gespreksthema. Samen gaan we de diepte in en delen daarbij onze levenservaringen. Welke inzichten heb je nodig gehad om weer verder te kunnen? 

Aanmelden
Het taalcafé vindt iedere eerste zaterdag van de maand plaats in Oisterwijk en de deelname is gratis.
Vooraf graag even aanmelden: vanwege de Week van de Dialoog kan dat deze keer via de website van Nederland in Dialoog.

Andere activiteiten in de Week van de Dialoog