Nieuw: Wiki Café

2 november 2017, van 19:00 tot 21:00 | Cursusruimte Bibliotheek Midden-Brabant

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vanaf november wordt maandelijks het Wiki Café georganiseerd. Mensen die willen bijdragen aan Wikipedia kunnen er met elkaar hun kennis delen. In het Wiki Café zal telkens een ander thema centraal staan. Op donderdagavond 2 november geeft Arne Wossink van Wikimedia Nederland het startschot.

Kennisdelen

Houd je van schrijven of fotograferen? Ben je iemand met veel algemene kennis of wil je beter worden in bronnenonderzoek en lijkt het jou leuk om samen met anderen een bijdrage te leveren op Wikipedia? Dan is dit Wiki Café iets voor jou. Het Wiki Café organiseert naast het schrijven zelf ook leerzame avonden voor het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden rondom Wikipedia. Tijdens de eerste avond op donderdag 2 november zal Arne Wossink, projectleider van Wikimedia Nederland, een presentatie geven over alle mogelijkheden van Wikipedia. 

Nieuwe mensen ontmoeten

Meewerken aan Wikipedia kan een verrijking zijn. Je leert namelijk andere mensen kennen die ook enthousiast zijn over Wikipedia, Tilburg, erfgoed, stadmaken of over kennisdeling in het algemeen. En je steekt er zoveel tijd in als je zelf wilt, tijdens bijeenkomsten of vanuit thuis. Tijdens de meet-ups ontmoet je elkaar, leer je meer over encyclopedisch schrijven, bronnenonderzoek en worden de schrijfsels besproken. In december gaan we aan de slag met het thema Textielindustrie in Tilburg, waarna mogelijke andere thema’s kunnen zijn: De Binnenstad met de nieuwe winkels, logistiek in Tilburg en buitenkunst. Maar als er in de groep andere ideeën voor thema’s ontstaan, dan kunnen we daar uiteraard ook mee aan de slag. 

Praktische informatie

Het Wiki Café is op 2 november en vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur. De locatie van het Wiki Café is de cursusruimte van de Bibliotheek Tilburg Centrum. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is gewenst. Wil je ook deelnemen aan het Wiki Café? Mail naar marjaheusschen@bibliotheekmb.nl