CoderDojo Oisterwijk

12 december 2017, van 15:00 tot 17:30 | de Bibliotheek Oisterwijk

Kosten: gratis (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes, maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen.

Scratch

Bij de CoderDojo in de Bibliotheek Oisterwijk maken we kennis met het programma Scratch. Hierbij ga je aan de slag of jouw digitale skills in te zetten om bijvoorbeeld een computerspelletje te maken. Het maakt trouwens niet uit of je al met Scratch kunt werken. Als het voor jouw een nieuw programma is, dan helpen onze vrijwilligers je graag op weg. 

CoderDojo: Voor wie?

Voor de CoderDojo kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar zich aanmelden. Onder de 13 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger mee komt, om je een beetje te helpen.Je mag zelf beslissen waar je graag aan zou willen werken. Ook als je al een beetje kan programmeren en aan een eigen project bezig bent, kun je een keer langskomen om van gedachten te wisselen of gewoon om het resultaat te delen!

Ook meedoen?

Dat kan! We gaan ervanuit dat je over een laptop beschikt (géén Ipad) en dat je dus een beetje computerskills hebt. Graag wel vooraf aanmelden, zodat wij weten hoeveel kinderen en jongeren aanwezig zijn. Schrijf je snel in, want we hebben maar beperkte plaatsen! 

Ben je een ouder en ben je ook handig met computers? Dan zijn we ook op zoek naar jou! Als ouder kun je de kinderen komen helpen tijdens de CoderDojo's. 

Zowel kinderen als ouders kunnen zich via onderstaande knop aanmelden. 

Praktische informatie

De CoderDojo vind plaats op dinsdag 12 december van 15:00 tot 17:30 uur. Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar coderdojooisterwijk@gmail.com.

Locatie:
Tiliander Oisterwijk
Spoorlaan 82E
5061HD Oisterwijk (in de oude bieb op de 1e etage)

Voor overige informatie en data in 2018 kun je op de facebookpagina van CoderDojo Oisterwijk kijken.  

Code Brabant: iedereen kan programmeren
De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht: een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!