CoderDojo Wagnerplein

9 december 2017, van 12:30 tot 14:30 | de Bibliotheek Wagnerplein

Kosten: gratis (vooraf aanmelden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je kunt goed overweg met je computer of je smartphone. Je bezoekt veel websites, speelt games, struint op social media… Maar, heb je er wel eens aan gedacht om zelf dingen te produceren? En dan bedoelen we niet het schrijven van blogs of het maken van YouTube filmpjes, maar bijvoorbeeld zelf een website bouwen of een game ontwikkelen.

Thema: Mbot

Deze keer gaan we aan de slag met de Mbot, een robotauto die je kunt programmeren en precies kunt laten doen wat je wilt. Heb jij al een idee wat je er zou mee willen doen? 

CoderDojo: Voor wie?

Voor de CoderDojo kan iedereen tussen de 7 en 17 jaar zich aanmelden. Onder de 13 jaar is het de bedoeling dat er ook een ouder of verzorger mee komt, om je een beetje te helpen.Je mag zelf beslissen waar je graag aan zou willen werken. Ook als je al een beetje kan programmeren en aan een eigen project bezig bent, kun je een keer langskomen om van gedachten te wisselen of gewoon om het resultaat te delen!

Als je een eigen laptop en koptelefoon/oortjes hebt, is dat handig om die mee te nemen.

Code Brabant: iedereen kan programmeren
De CoderDojo is een wereldwijd concept van open dagen waarop kinderen en tieners op een toegankelijke, creatieve manier programmeren leren. Tilburg University en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen en hebben Code Brabant opgericht: een platform dat er vanuit gaat dat iedereen kan programmeren. Iedereen, dus jij ook!

Of meld je aan door te mailen naar: wagnerplein@bibliotheekmb.nl.