Amnesty schrijfmarathon

10 december 2017, van 13:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Tilburg Centrum

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Na de succesvolle Schrijfmarathon van vorig jaar gaat Nederland opnieuw massaal brieven schrijven voor mensen wie groot onrecht is aangedaan. Op 10 december, Internationale Dag voor de Rechten van de Mens, tonen we ons solidair met mensen die waar ook ter wereld gebukt gaan onder mensenrechtenschendingen.

Iedereen is welkom om een kaart of brief te komen schrijven. Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen, of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Hoe meer brieven, hoe groter die vuist tegen onrecht, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid. Ook sturen we groetenkaarten aan de mensen die dit jaar centraal staan, zodat ze weten dat ze niet vergeten worden. In het verleden is gebleken dat gevangenen beter behandeld worden nadat zij groetenkaarten hebben ontvangen.

Tijdens de Schrijfmarathon van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden 4,7 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd.

Wil jij ook meedoen aan de Amnesty Schrijfmarathon?

In Tilburg kun je op 10 december op twee locaties meedoen: 

-      12.00 - 17.00 uur in Boekhandel Gianotten Mutsaers, Emmapassage 17
-      13.00 - 17.00 uur in Bibliotheek Tilburg Centrum, Koningsplein 10