Theatercollege: Shakespeare

20 december 2017, van 20:00 tot 22:00 | Audaxzaal, Theaters Tilburg

Kosten: €2,75

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vorig jaar was het 't 400e sterfjaar van William Shakespeare, en in al die tijd heeft zijn werk niets aan belang ingeboet. Niet voor niets staat vrijwel ieder theaterseizoen wel een Shakespeare op het podium van de schouwburg. Zo ook in het huidige theaterseizoen, als de jonge Vlaamse regisseur Simon De Vos (Het Zuidelijk Toneel) zijn King Lear op de planken zet.

In aanloop naar de première in Theaters Tilburg op zaterdag 6 januari, gaat Simon De Vos in gesprek met professors Jo en Laurens De Vos o.a. verbonden aan UGent. Zij brachten vorig jaar, samen met Jürgen Pieters, het boek Shakespeare, auteur voor alle seizoenen uit, waarin een terugblik op 50 jaar Shakespeare in de Lage Landen de revue passeert. Tijdens dit theatercollege bespreken de auteurs en regisseur (voor de nieuwsgierigen onder ons: ze zijn inderdaad familie) hoe die geschiedenis van invloed is en blijft op de hedendaagse King Lear.

Het theatercollege vindt plaats op woensdag 20 december in de audaxzaal van Theaters Tilburg en begint om 20:00. De toegang voor dit Theatercollege is €2,75. Kijk hier voor meer informatie over het college. 

Samenwerking Theaters Tilburg & de Bibliotheek Tilburg Centrum
Theaters Tilburg en de Bibliotheek Tilburg Centrum blijven ook in seizoen 2017/2018 op zoek naar manieren om verdieping te bieden op enerzijds het theaterprogramma en anderzijds de collectie van de bibliotheek. Dit theatercollege is de derde in een reeks, en is vooraf gegaan door een succesvol College Adaptatie (maart 2017) en een Kunstwandeling (november 2017).

- Fotograaf: Diego Franssens -