Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon

13 januari 2018, van 12:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Tilburg Centrum

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Van Jane Austen en Cleopatra tot Michelle Obama en Serena Williams: 100 powervrouwen komen voorbij in het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. Tijdens de Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon komen twintig lokale powervrouwen én –mannen voorlezen uit dit bijzondere boek, dat kinderen (meisjes én jongens) inspireert om hun hart te volgen. De voorleesmarathon vindt plaats op zaterdagmiddag 13 januari in de Bibliotheek Tilburg Centrum, met bijdrages van onder meer artiest Hind Hakki, musicalster Anouk Maas en schrijver en cabaretier Frank van Pamelen.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

'Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes' is een boek met 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd – als schrijfster, piraat of wiskundige. Het boek bevat prachtige illustraties van 60 vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld. Het staat boordevol inspiratie, speciaal voor iedereen die zijn en haar eigen pad kiest. Eef van Eerdewijk, programmamaker bij de Bibliotheek: “Ik wilde deze verhalen heel graag een podium geven in de bibliotheek, want ik geloof er sterk in dat het voorlezen uit dit boek aan alle kinderen op de lange termijn een echte verandering teweeg kan brengen: gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen; weg met #metoo!

Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon

De Bibliotheek Midden-Brabant en uitgeverij ROSE stories brengen daarom een ode aan het samen lezen tijdens de Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon op zaterdagmiddag 13 januari in de Bibliotheek Tilburg Centrum. Wethouder van Emancipatie Marcelle Hendrickx zal de voorleesmarathon openen en als eerste voorlezen uit Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. Daarna zullen verschillende lokale helden haar voorbeeld volgen - onder andere artiest Hind Hakki, musicalster Anouk Maas, schrijver en cabaretier Frank van Pamelen, Junior Stadsdichter Rozelijn van Gurp en Marlous Mutsaers van boekhandel Gianotten Mutsaers.

Kom je ook luisteren naar deze inspirerende verhalen? Jong, oud, man, vrouw: iedereen is van harte welkom! De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.