Lezing door gynaecoloog Mieke Kerkhof

13 maart 2018, van 20:00 tot 21:30 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: € 8,00 bibliotheekleden en leden van ’t Nut | € 10,00 niet-leden

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaats vindt, is Natuur. Daarom organiseert de Bibliotheek Waalwijk een lezing over geboorte gebaseerd op het boek 'Even ontspannen, mevrouw' en over sterven gebaseerd op het boek 'Klaar is Kees' op dinsdag 13 maart. De lezing wordt gegeven door gynaecoloog Mieke Kerkhof.

Over Mieke Kerhof

Mieke Kerkhof is al sinds 1998 gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Tijdens de lezing vertelt ze over bijzondere en vaak grappige anekdotes die zij en haar collega’s tegen zijn gekomen tijdens hun werk in het ziekenhuis.

Mieke heeft een speciale antenne voor de alledaagsheid en ziet haar spreekkamer als een 'tuin vol mogelijkheden'. Zij lost medische problemen op, maar kijkt ook naar de achtergronden van patiënten. In haar doktersbestaan heeft zij vele bijzondere omstandigheden meegemaakt. Naast dokter is ze ook schrijver. Op 13 maart leest zij in de bibliotheek Waalwijk de ontroerendste, leukste, lachwekkendste belevenissen voor.

Na de pauze vertelt Mieke over haar nieuwste boek 'Klaar is Kees'. In ultrakorte verhalen wordt het onvermijdelijke levenseinde beschreven. Elke anekdote brengt een geheel eigen ontroering teweeg. De dood is een spelbreker en wordt door velen gevreesd. Het beest in de bek kijken blijkt de beste remedie, maar kijken door de bril van anderen helpt ook. En zo valt er ineens iets te (glim)lachen. Vreugde en verdriet zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Datum: 13 maart 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: de Bibliotheek Waalwijk, Wilhelminastraat 4a, 5141 HK Waalwijk

Toegang: € 8,00 (bibliotheekleden en leden van ’t Nut), € 10,00 (niet-leden), inclusief pauzedrankje.

Plaatsen zijn te reserveren via waalwijk@bibliotheekmb.nl, in de Bibliotheek Waalwijk of telefonisch via 0416-333787 na 13.00 uur.