Human Library

11 april 2018, van 14:00 tot 18:30 | Tilburg University (Dante gebouw)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bij Human Library ‘leen’ je geen boeken, maar mensen! Mensen die in hun leven allemaal met een bepaald vooroordeel te maken hebben (gehad). Op woensdag 11 april van 14.00 tot 18.30 uur vind je deze levende boeken bij Human Library Tilburg, dat plaatsvindt in het Dante gebouw op de campus van Tilburg University. Ga met ze in gesprek en ontdek wat er schuilgaat achter de eerste indruk van een transseksueel, vluchteling of oorlogsveteraan.

Hoe werkt Human Library?

Human Library is een van oorsprong Deens concept dat de wereld verovert. Als bezoeker van Human Library kies je uit de tientallen aanwezige ‘boeken’ een boektitel waarover je meer wil weten. Met het gekozen boek ga je aan tafel zitten en dan kan het ‘lezen’ beginnen. Het boek vertelt zijn of haar verhaal. Als lezer mag je alles vragen, maar het boek mag ook vragen stellen aan jou. In korte tijd – je leent een boek 30 minuten - ontstaan er zo vaak boeiende gesprekken waarin vooroordelen worden weggenomen. Door in gesprek te gaan hopen de levende boeken bij te dragen aan meer begrip.

In de uren dat de Human Library open is, kun je als bezoeker meerdere boeken lenen. Terwijl je wacht kun je ook plaatsnemen in de foyer van Dante, waar wetenschappers Mark Brandt en Paul Mutsaers en een aantal van de menselijke boeken een korte lezing zullen geven.

‘Heel persoonlijke verhalen’

Dit jaar is het alweer de zesde editie van Human Library die Tilburg University, de Bibliotheek Tilburg Centrum en de studieverenigingen Animo en Complex gezamenlijk organiseren.

Een eerdere bezoeker vertelt over haar ervaring: “Wat mij het meeste geraakt heeft, is het intieme karakter van het gesprek en de mogelijkheid dat twee personen die elkaar eigenlijk pas een paar minuten geleden hebben ontmoet direct hele persoonlijke verhalen kunnen delen. Een bijzondere ervaring voor mij, een prachtig boek dat me nog lang bij zal blijven.”  

Het boek: Ingrid van Hamont (AEC Syndroom) - Video

Ingrid van Hamont heeft het AEC-syndroom. Dat betekent dat haar lichaam niet weet hoe het goede haren, nagels, tanden, huid en zweetklieren moet maken. In het filmpje vertelt ze hoe zij omgaat met het syndroom. 

Hoe kan ik meedoen?

Human Library Tilburg vindt plaats op woensdag 11 april in het Dante gebouw op de campus van Tilburg University. Tussen 14:00 en 18.30 uur kun je binnenlopen om een levend boek te lenen of één van de korte lezingen te volgen. Deelname is gratis.