Immer Gerade Aus – dé retrovoorstelling

20 april 2018, 20:30 t/m 22 april 2018, 22:30 | de Kennismakerij

Kosten: €10

‘Immer Gerade Aus’ is een retro-muziektheatervoorstelling van Tilburgse theatermakers. De setting is het Oost-Berlijn van de jaren '80. De sfeer is vergelijkbaar met die van de musical ‘Rent’. En de liedjes zijn beïnvloed door de grootste hits uit de Duitse popgeschiedenis.

Het is volgend jaar 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur werd afgebroken. Het historische bouwwerk verdeelde tot 1989 Berlijn in een oostelijk en een westelijk deel. In ‘Immer Gerade Aus’ volgen we een vriendengroep in de Deutsche Demokratische Republik (DDR) en hun dromen, verlangens, Trabantjes en angst voor de geheime dienst. Hoe is het leven als je eigenlijk nooit weet wie je kunt vertrouwen? Wat doe je als je een kans krijgt die haaks staat op jouw idealen? Kan liefde opbloeien dwars door beton, prikkeldraad en zoeklicht heen? En hoe smaakt de DDR-variant op het kapitalistische Coca Cola nu eigenlijk?

De voorstellingen worden gespeeld op vrijdagavond 20 april, zaterdagavond 21 april en zondagavond 22 april, exclusief in de Kennismakerij in de Tilburgse Spoorzone.

De cast

‘Immer Gerade Aus’ wordt gespeeld en gemaakt door Arnoud Plantinga, Huub Bakker, Iris Langedijk, Yvonne Schoneveld, Lieke Vermeulen, Mark Dekker, Robin Brugman, Isabel Rodriguez, Frank de Leeuw en Judy Verhaeren. Zij zijn ter voorbereiding op de productie in het Kennismakerij-programma ‘Ostalgie: Leven in Oost-Duitsland’ samen met bezoekers in gesprek gegaan met experts en oud-inwoners van de DDR over het leven van toen. 

Tickets

Voor toegangskaarten ga je naar de website www.immergeradeaus.com. Op deze site vindt je ook meer informatie over de productie. En er is een woordenlijst te vinden, al heb je zeker geen talenknobbel nodig om de voorstelling te kunnen volgen. Alles is gewoon in het Nederlands, op een aantal typische woorden en standaardzinnen na die menig campingminnend bezoekers bekend voorkomen.

'‘Immer Gerade Aus’ is een samenwerking met de Kennismakerij, het DDR-museum, Klundert Muziek en Café Berlijn. De productie wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB-fonds en Art-fact.