Inloopuurtje 'Apps, internet en jonge kinderen'

11 april 2018, van 15:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: Gratis

Hoe kan je kind veilig internetten? Hoe bepaal je of een filmpje, website of app goed is voor je kind? Hoeveel kijktijd is verantwoord voor je kind? Vragen die steeds meer ouders én professionele opvoeders zich stellen. In het kader van de Media Ukkie Dagen staan op 11 april digitale media en jonge kinderen (in de leeftijd van 0 tot 6 jaar) centraal tijdens een inloopuurtje over media en ukkies voor ouders die vragen hebben over mediaopvoeding.

Tijdens het Inloopuurtje komen diverse onderwerpen aan bod: de (media)wereld van nu, mediavoorkeuren van jonge kinderen, de ontwikkeling van kinderen, digitale prentenboeken, apps, websites en televisie.

Het doel is ouders bewust en kritisch met media te leren omgaan, zodat ze daarna aan kinderen een goede digitale opvoeding kunnen geven.

Het inloopuurtje valt tegelijkertijd met het voorleesmoment in de bibliotheek, dus wanneer de kinderen luisteren naar een mooi verhaal, duiken de ouders in de wereld van de digitale media.