Lezing over autisme door Aaltje van Zweden

16 april 2018, van 19:30 tot 21:30 | Tiliander

Kosten: €7,50

Aaltje van Zweden, vrouw van violist en dirigent Jaap van Zweden, schreef een boek over hun zoon met autisme: "Om wie je bent." Zij komt haar aangrijpende verhaal vertellen in de bibliotheek, samen met twee ervaringsdeskundigen die vertellen over hun dagelijks leven met autisme.

Om wie ik ben

'Om wie je bent' is een verhaal over een moeder die haar jeugdervaringen verwerkt bij haar strijd voor het geluk van haar eigen zoon. In het AD vertelt Aaltje: "En toen, toen kwam Benjamin. En vroeg ik me dingen af die ik me bij de eerste twee nooit had hoeven afvragen. Zal hij ooit praten? Zal hij ooit echt contact maken? Zal hij het ooit in zijn eentje redden? Zonder mij? Ik vroeg me een enkele keer ook iets anders af. Is hij zo omdat ik ben wie ik ben? Ik kende dat verhaal van ‘ijskastmoeders’. Dat autistische kinderen zo zijn doordat hun moeders weinig liefde tonen. Een heel warme moeder was ik niet. Vond ik zelf, hè."

Programma
Naast de ervaringen van Aaltje, vertellen ook twee ervaringsdeskundigen uit Oisterwijk over hun dagelijks leven met autisme. De interviewer van de avond is Joost Minnaard.

Wil je hierbij zijn?
Dan ben je welkom op maandag 16 april om 19:30 uur. De lezing vindt plaats bij de Tiliander in Oisterwijk. Kaartjes zijn te bestellen bij de Tiliander of door te mailen naar oisterwijk@bibliotheekmb.nl

Deze avond wordt aangeboden in samenwerking met Kiemuur, Boekhandel Oisterwijk en Tiliander.