Tentoonstelling: Achter de schermen van migratiemanagement

4 april 2018 t/m 25 april 2018 | de Bibliotheek Tilburg Centrum

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Migratie is onvermijdelijk, noodzakelijk en wenselijk. Met deze boodschap laat de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) het Nederlandse publiek kennis maken met migratiemanagement in de praktijk. In de Bibliotheek Midden-Brabant in Tilburg vindt van 4 tot en met 25 april de tentoonstelling 'Achter de schermen van migratiemanagement' plaats.

Migratie: een veelbesproken thema 
Migratie is een veelbesproken thema in het politieke en publieke debat - het is ook een onderwerp waarbij groepen steeds vaker tegenover elkaar staan dan naast elkaar. Door persoonlijke verhalen van migranten en medewerkers te delen belicht de IOM
migratiemanagement van verschillende kanten. 

Maak kennis met verschillende migranten
Tijdens de voorstelling ziet u migranten die de IOM dagelijks ontmoet. Sommigen zijn al lang geleden aangekomen in Nederland en willen hun kennis inzetten voor de ontwikkeling van hun thuisland. Sommigen zetten net de eerste stappen in Nederland of hebben Nederland al weer verlaten omdat hun toekomst niet hier lag.“Migratie is geen probleem dat opgelost moet worden; het is een realiteit die gemanaged moet worden,” aldus Directeur-Generaal William Lacy Swing van de IOM.

De tentoonstelling 'Achter de schermen van migratiemanagement' laat zien hoe IOM zich in Nederland dagelijks inzet voor humane en ordelijke migratie die zowel migrant en samenleving ten goede komt. Met deze tentoonstelling hoopt IOM een bijdrage te leveren aan een eerlijkere dialoog over migratie en de mensen die het betreft.

Praktische informatie

Na een druk bezochte opening in Den Haag, is de tentoonstelling, met dank aan Bibliotheek Tilburg Centrum te zien van 4 tot en met 25 april 2018. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens reguliere openingstijden op de begane grond van de Bibliotheek Tilburg Centrum. 

Op 11 en 18 april tussen 16.00 en 17.00 uur, is er ook een mogelijkheid om een IOM medewerker te ontmoeten die meer toelichting kan geven over deze tentoonstelling. De tentoonstelling wordt de komende maanden ook op andere locaties in Nederland getoond. Kijk voor meer informatie over de Internationale Organisatie voor Migratie in Nederland op www.iom-nederland.nl