Informatiebijeenkomst muziek-luistergroep

17 mei 2018, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek Waalwijk

Kosten: Gratis

Geïnteresseerden in klassieke muziek kunnen op donderdag 17 mei kennismaken met het idee van een 'muziek-luisterclub’. De club is bedoeld om klassieke muziek samen met elkaar beter te begrijpen, waardoor je er nog meer van kunt genieten.

Over de muziek-luistergroep

Het gaat om groepen van idealiter 6 tot 8 personen, die zeven keer per jaar bij elkaar komen. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen deelnemers gedachten met elkaar over gezamenlijke gekozen muziekwerk. 

De muziek-luistergroep is een initiatief van de Bibliotheek Waalwijk en Senia. De landelijke stichting Senia biedt het studie- en discussiemateriaal in de vorm van luisterwijzers. Tijdens de informatiebijeenkomst geven ambassadeurs uitleg over de werkwijze van de clubs en beantwoorden ze vragen van mensen die interesse hebben in klassieke muziek. 

Aansprekende muziek
Op de site van Senia vind je alle muziekwerken waaruit je kunt kiezen. Zo staan de Winterreise van Schubert, de Nozze van Mozart en de ‘Symfonie Fantastique’ van Berlioz op de lijst. Maar ook de ‘Goldbergvariaties’ van Bach is een veel gekozen muziekwerk net zoals de schitterende ‘Schilderijententoonstelling’ van Moussorgsky. Maar ook moderne(re) klassieke muziek kan gekozen worden. De ‘Rhapsody in blue’ van Gershwin en de ‘Vier letzte Lieder’ van Strausz zijn te beluisteren net zoals de ‘L’histoire du soldat’ van Stravinsky. Er is dus keuze genoeg! 

Kom je ook?

Is je interesse gewekt? Kom dan op 17 mei van 14.00 tot 16.00 uur naar de Bibliotheek Waalwijk (Wilhelminastraat 4A, Waalwijk). Aanmelden is niet verplicht, maar mocht je vragen of opmerkingen hebben dan kan je mailen naar info@senia.nl.