Kijkdag bouwplaats Bibliotheek LocHal

2 juni 2018, van 13:00 tot 16:00 | Bibliotheek LocHal (Burgemeester Brokxlaan, Tilburg)

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Er wordt enorm hard gewerkt aan de LocHal in de Tilburgse Spoorzone. De contouren van de nieuwe locatie van de Bibliotheek in het hart van de stad tekenen zich al af. Het iconisch gebouw is tot op het bot gestript en wordt nu met behoud van de glas- en staalconstructie opnieuw opgebouwd. Belangrijke toevoeging in de nieuwe LocHal zijn de imposante textiele wanden, die op Tilburgse bodem bij TextielMuseum worden ontworpen en geproduceerd.

Op zaterdag 2 juni, de dag van de bouw en architectuur, is de bouwplaats van de LocHal tussen 13.00 en 16.00 uur vrij toegankelijk voor publiek. Je kunt de nieuwe trappen beklimmen naar de eerste en tweede verdieping, een staal zien van de textielen en een indruk krijgen van hetgeen er komen gaat. Ook kun je dat weekend gratis het Textielmuseum bezoeken en zien, horen en voelen hoe de textielen voor de LocHal daar ontwikkeld worden.

Het belooft een overweldigende ervaring te worden, dus neem je familie en vrienden mee en wandel over deze indrukwekkende bouwplaats die straks Bibliotheek wordt.

De meest actuele informatie over het evenement vind je op Facebook