Tilburg Summer Improv Jam

29 juni 2018, van 20:00 tot 22:00 | de Kennismakerij

Kosten: Gratis

Met de Tilburg Summer Improv Jam wordt een speciale editie van deze theateravond de Spoorzone vormgegeven. Het is de voorlopig laatste avond in een reeks rondom improvisatiecomedy waarin acteurs van de Tilburgse improvisiatiecollectieven Home Improvement, Tilburg Tigers en De Landrotten de humoristische krachten bundelen in de Kennismakerij.

Tijdens de show spelen acteurs zonder voorbereiding sketches spelen. De suggesties uit het publiek, actuele onderwerpen uit de stad en thema’s uit de bibliotheekcollectie dienen als inspiratie. Een scène over een rijexamen over de Cityring, een moord oplossen in de Spoorzone of een Bollywood in een Tiny House. Het kan allemaal! Omdat alles geïmproviseerd wordt, is het een unieke voorstelling, die voor het eerst én meteen voor het laatst te zien is.

Improviseer mee

Bij sommige scènes kan het publiek ‘meejammen’. Dat zijn de momenten waarin bezoekers die het leuk vinden spontaan en onvoorbereid mee improviseren. Vergelijkbaar met zoals dat in de muziekwereld gebeurd. Meespelen is zeker niet verplicht; je mag uiteraard ook gewoon als toeschouwer blijven kijken naar de voorstelling.

Met de Tilburg Improv Jam willen de makers iets toevoegen aan het Tilburgse cultuurlandschap. “Tilburg heeft een rijke historie in improvisatietheater met zelf het meermaals winnen van titels in theatersport, maar het grote publiek weet het niet altijd te vinden. Op televisie is improvisatietheater nog steeds geliefd, wij brengen het graag dichtbij” aldus David Khasho, één van de initiatiefnemers.

Kom je ook?

Toegang tot de voorstelling is gratis. Van te voren reserveren wordt op prijs gesteld. Je kunt dit doen door een mail te sturen aan kennismakerij@bibliotheekmb.nl. Geef hierbij alvast door als je mee wilt spelen. Je kunt je ook tijdens de pauze nog opgeven voor het ‘jam’-gedeeltes in de tweede helft.