Maak je eigen Vakantie-Doeboek

18 juli 2018, van 13:30 tot 15:30 | de Bibliotheek Tilburg Centrum

Kosten: € 2,50 per workshop. Doe je mee met alle workshops? Dan betaal je € 10,00 i.p.v. €12,50

Hou jij van lezen, schrijven, tekenen en computeren? Schrijf je dan nu in om in de zomervakantie creatief aan de slag te gaan met je eigen (digitale) Vakantie-Doeboek. Vijf woensdagmiddagen kun je van 13.30 tot 15.30 uur op verschillende manieren werken aan jouw ultieme Vakantie-Doeboek.

Eerst leer je de kneepjes van het schrijversvak, schrijf je over jouw droomvakantie en maak je een begin met je Vakantieboek. Daarna ga je met een heuse striptekenaar jouw verhaal uittekenen in stripvorm. Natuurlijk mag ook een foto met jouw droomvakantie bestemming niet ontbreken.

Tijdens een workshop Greenscreen leer je bij ons Digilab hoe je dit doet en hoe je jezelf terugziet in jouw favoriete vakantieland. Bij het Digilab leer je ook te werken met PixelArt en maak je een echte animatie van je vakantieverhaal. En deze workshops worden afgesloten met een workshop over het maken van een hippe covervoor jouw Vakantieboek.

Waar?
Ook in de bieb zijn we in vakantiesfeer. We gaan gezellig samen aan de slag in ons vakantiehuisje op de eerste verdieping. Je gaat schrijven, tekenen en meer tussen de palmbomen. Extra inspiratie dus voor jouw Vakantieboek!

Wanneer?

  • Woensdag 11 juli

Workshop 'Schrijf jouw eigen vakantieverhaal' door kinderboeken schrijfster Esther van Lieshout. Na de workshop van Esther ga je een begin maken met je Vakantie-Doeboek

  • Woensdag 18 juli [VOL]

Workshop 'Striptekenen' door illustrator en cartoonist Stan Groenland

  • Woensdag 25 juli

Workshop 'Greenscreen' door het Digilab

  • Woensdag 1 augustus

Workshop 'Pixelart' door het Digilab

  • Woensdag 8 augustus

Workshop 'Maak je eigen boek cover' door het Digilab

Kosten en aanmelden
De workshops zijn voor kinderen vanaf 8 jaar. We zouden het leuk vinden als je alle workshops volgt want dan heb je op 8 augustus een compleet Vakantie-Doeboek. Maar inschrijven per workshop is natuurlijk ook mogelijk. Per workshop betaal je € 2,50. Als je inschrijft voor alle workshops betaal je geen € 12,50 maar € 10,00. 

Aanmelden voor de workshops kan bij de balie van de Bibliotheek Tilburg Centrum of bij het Digilab op de eerste verdieping. Ook kun je je telefonisch aanmelden via 013-4648513. Aanmelding ook per mail kan via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl.

Kijk ook in de bieb voor andere leuke activiteiten in de zomervakantie!