Workshop senioren: Risico's in en om het huis

24 augustus 2018, van 13:30 tot 15:00 | Wijkcentrum Koningshaven (Kruisvaardersstraat 32, Tilburg)

Kosten: Gratis

Op vrijdag 24 augustus is er in wijkcentrum Koningshaven de workshop ‘Risico’s in en om het Huis’. Deze workshop geeft je tips en trucs hoe je noodsituaties in het klein kunt voorkomen en hoe je kunt handelen in deze noodsituaties, dus hoe je risico’s kunt vermijden.

Over de workshop

Tijdens de workshop behandelen we situaties waarbij wordt aangegeven hoe je het beste kan reageren en welke acties je het beste kan uitvoeren en welke vooral niet. Deelnemers mogen eigen ervaringen aandragen die als voorbeelden gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan rook- en koolmonoxide melders die afgaan, wat te doen bij extreme koud en warmte, gladheid, verkeersongelukken, voorzorgsmaatregelen om de eigen veiligheid te vergroten, stroomuitval enz. We laten ook diverse voorwerpen zien, die het advies ondersteunen. Een deel van de middag wordt  verzorgd in de vorm van een bingo met leuke prijzen voor de bingo winnaars. 

Workshop bijwonen?

Je bent welkom op vrijdag 24 augustus vanaf 13:00 uur in wijkcentrum Koningshaven. Je wordt ontvangen met een kopje koffie of thee vergezeld met iets lekkers. Het programma start om 13:30 uur en eindigt om 15:00 uur. 

Over de workshops 'Zelfredzaamheid voor senioren'
Senioren willen steeds vaker zelfstandig blijven wonen en de regie in eigen hand houden. Om deze senioren te ondersteunen en te adviseren organiseren de Bibliotheek Midden-Brabant, ContourdeTwern, het Rode Kruis, Wijkraad Koningshaven en KBO 't Heike gezamenlijk vier interactieve workshops waarin zelfredzaamheid centraal staat.