Informatiebijeenkomst Herenboerderij

18 september 2018, van 20:00 tot 21:00 | de Kennismakerij

Kosten: Gratis

"We are food." 2018 staat in het teken van 'Beter Eten in Brabant'. De maand september gaat over het samen voedsel produceren. En dat gebeurt op een Herenboerderij. Op dinsdag 18 september is er daarom een informatieavond over Herenboeren Hart van Brabant in Tilburg.

Een Herenboerderij?

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceert dat de leden-Herenboeren willen eten.

De eerste Herenboerderij van Nederland staat sinds 2016 in Boxtel. Maar inmiddels zijn er op veel meer plaatsen mensen opgestaan die met een eigen Herenboerderij grip willen op hun eten, zo ook in Tilburg. 

Nu is er een onderzoek of het haalbaar is om in de buurt van Tilburg te komen tot een Herenboerderij. Om op te kunnen starten, is het belangrijk dat er voldoende geïnteresseerden zijn die op termijn ook bereid zijn om per huishouden een eenmalige investering te doen. Hoeveel die is, welke stappen gezet moeten worden tot er van de eigen boerderij gegeten kan worden en wat het je allemaal oplevert, krijg je allemaal te horen tijdens deze avond. 

We are food
We genieten van eten, produceren het met liefde en vernieuwen daarbij steeds. Vernieuwen omdat het kan én omdat het broodnodig is! We zijn trots op de rijke wereld van verhalen achter ons eten: onze tradities én innovaties. De Kennismakerij verbindt - samen met Herenboeren en We are food - lokale burgers met het produceren van duurzaam voedsel door middel van een Herenboerderij. 

Praktische informatie

Je bent van harte uitgenodigd op dinsdag 18 september om 20:00 uur in de Kennismakerij, Burgemeester Brokxlaan 18, gebouw 79 (Spoorzone)  te Tilburg. Inloop vanaf 19.45 uur. 

Meer informatie over Herenboeren vind je op:

Meer informatie over 'We are food' staat op www.wearefood.nl